Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2020 v 8:04
Čas čtení 5:37
Tereza Šnajdrová

Kdo nežárlí, nemiluje. Je tomu tak? A opravdu žárlí více ženy?

ZAJÍMAVOSTI LOVE IS ON THE AIR
Uložit Uložené

Neoblíbená lidská vlastnost, která dělá z lidí vyšinuté psychopaty. Jak se se žárlivostí vypořádat?

S žárlivostí se pravděpodobně setkal každý z nás a to tak, že ji buď sám zažil, stal se důvodem k žárlivosti nebo ji viděl například u své ratolesti. Jedná se o jeden z nejsilnějších a nejbolestivějších pocitů, které můžeme vnímat, a není si s ním radno zahrávat, protože nás může dohnat k opravdu šíleným kouskům. Je pravda, že žárlivost je důkazem lásky? A jak s s ní můžeme vypořádat?

Neoblíbená lidská vlastnost žárlivost

Žárlivost je jedna z nejmíň oblíbených lidských vlastností, kterou lze charakterizovat jako ulpívání na určitou osobu a zvýšenou obavu z její ztráty. V lidech vyvolává hned několik emocí, a to hněv, pocit méněcennosti, depresi nebo třeba lítost. Některé z definic také tvrdí, že žárlivost je prostě a jednoduše strach ze ztráty lásky.

Žárlivost je běžný jev, a to nejen v mezilidských vztazích. Pociťovat ji mohou také zvířata, nebo malé děti, u kterých je pozorována již od pěti měsíců. Je to jeden z nejsilnějších, nejdestruktivnějších a nejbolestivějších pocitů, které dotyčný může vnímat.

Doporučeno
Nešvar dnešní doby jménem ghosting: Co to je? A jak se v jeho případě zachovat? Nešvar dnešní doby jménem ghosting: Co to je? A jak se v jeho případě zachovat? 6. října 2020 v 19:25


Velmi nebezpečná je pak u jedinců s poruchou sebehodnocení, u kterých může být až patologická, zastrašující racionální uvažování nebo s přílišnou intenzitou emocí, tzv. chorobná žárlivost. Lidé trpící chorobnou žárlivostí se pak uchylují také k chování, při kterém se snaží kontrolovat každý krok svého partnera.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse