Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2020 14:01
Čas čtení 1:42
Vojtěch Vanda

Protest na Staromáku si vyžádal 14 zadržených osob a 25 zraněných policistů, z nichž 4 museli do nemocnice

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Z pokojného protestu se stala mela, čemuž odpovídají i celková čísla zadržených a zraněných.

Policie zveřejnila celková čísla zadržených a zraněných z nedělního protivládního shromáždění odpůrců koronavirových opatření a fotbalových chuligánů. Z demonstrace, které se zúčastnilo něco kolem 2 000 lidí, bylo 14 z nich policisty zadrženo, a budou s nimi vedeny úkony trestního řízení. Potyčky po demonstraci si nakonec vyžádaly 25 zraněných policistů, z nichž 4 museli být odvezeni do nemocnice.

Doporučeno
VIDEO: To je rok 1899, tohleto! Je to normální? rozčiloval se protestující ze Staroměstského náměstí VIDEO: To je rok 1899, tohleto! Je to normální? rozčiloval se protestující ze Staroměstského náměstí 19. října 2020 10:32

Bližší informace o samotné akci podali na tiskové konferenci v neděli večer první náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek a ředitel Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy Tomáš Lerch„Policie chtěla předejít střetu, před demonstrací jsme zajistili asi 50 osobám zbraně a pyrotechniku, nicméně 400 radikálů zejména z řad fotbalových chuligánů nakonec střet vyvolalo,“ uvedl Vondrášek.

Domů
Sdílet
Diskuse