Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2020 7:59
Čas čtení 0:41
Miriam Rumanková

Vesmírná loď společnosti SpaceX se čtyřčlennou posádkou odstartovala k ISS

ZAJÍMAVOSTI NASA
Uložit Uložené

Jde o druhý očekávaný milník spolupráce mezi kosmickou agenturou NASA a soukromou společností SpaceX, kterou založil Elon Musk.

Kosmická loď Crew Dragon společnosti SpaceX v neděli místního času v 19:27 úspěšně odstartovala z Kennedyho vesmírného střediska na Floridě, odkud přepraví čtyři astronaut na Mezinárodní vesmírnou stanici ISS. Po přibližně 27,5hodinové cestě na oběžné dráze astronauti zakotví na Mezinárodní vesmírné stanici a jejich šestiměsíční pobyt může začít. Ke stanici by měli dorazit v pondělí pozdě večer, informují o tom The New York Times.

Doporučeno
1 318 koní, 3 nápravy, pancéřování a cena přes 600 tisíc dolarů. To je extrémní pick-up Hercules 6x6 1 318 koní, 3 nápravy, pancéřování a cena přes 600 tisíc dolarů. To je extrémní pick-up Hercules 6x6 15. listopadu 2020 17:16

Na ISS letí Michael S. Hopkins, Shannon Walker a Victor J. Glover z NASA a Sojči Noguči, japonský astronaut. Asi hodinu po startu velitel mise Hopkins vyzdvihl krásu planety Země z oběžné dráhy a poděkoval personálu SpaceX.

Domů
Sdílet
Diskuse