Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2020 10:53
Čas čtení 6:21
Tereza Šnajdrová

Chceš ji požádat o ruku? Tak takhle to rozhodně nedělej

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zásnuby jsou velký krok, který pravděpodobně zažije každý z nás. Kdy je ten správný čas? A co když tě tvá vyvolená odmítne?

Většina dívek touží po tom zažít tento magický romantický okamžik, při němž jejich partner poklekne a položí tu otázku. Někteří muži se rozhodnou tento krok udělat na večeři při svíčkách, jiní zase sehrají divadlo v podobě autonehody a víme i o zásnubách, které proběhly ve vesmíru. Jaké největší bizáry si muži pro své budoucí snoubenky připravili? Co všechno zásnuby ve vašem vztahu změní? A jak se zachovat při odmítnutí?

Doporučeno
Věříš v osudovou lásku? Zažil ji Will Smith, princ Charles kvůli ní podváděl princeznu Dianu a Rey Reynolds pro ni opustil ženu Věříš v osudovou lásku? Zažil ji Will Smith, princ Charles kvůli ní podváděl princeznu Dianu a Rey Reynolds pro ni opustil ženu 10. listopadu 2020 17:47

Někdy je moc brzo, jindy už zase moc pozdě

Jsou páry, které se zasnoubí hned po pár měsících vztahu a proti tomu stojí páry, které se k tomuto kroku ani po několika letech neodhodlaly. Kdy je ten správný čas na to, požádat partnerku o ruku? Nikdo přeci nechceme dopadnout jako Demi Lovato, která se se svojí údajnou životní láskou Maxem Ehrichem zasnoubila po třech měsících známosti a hned po dalších dvou tento vztah ukončili. 

Na druhou stranu však existuje mnoho párů, které se rozejdou po několika letech proto, že u nich nedošlo k žádnému vývoji, respektive ke kroku, který vztah formálně posune dál. Říká se, že v každém partnerském vztahu by mělo po 6-8 letech dojít k posunu, ať je to společné bydlení, zásnuby, svatba nebo dítě. Pokud se tak neděje, často dochází k tomu, že se vytratí snaha budovat něco společného a vztah se prostě a jednoduše přechodí.

Na otázku, kdy je vhodná doba na to, se zasnoubit, nám odpověděl psycholožka. „Kdybych znala univerzální odpověď na to, kdy je ten pravý čas, tak bych asi byla na roztrhání, jelikož se po tom ptá mnoho mladých i straších párů. Mám pocit, že v dnešní době se to stává více promýšlenou záležitostí než dříve, protože naše životní tempo se mění, mění se styl života, s tím souvisejí i proměny základních hodnot a do toho se vlastně snažíme napasovat poměrně tradiční a konzervativní koncept manželství, který původně počítá s trváním – dokud nás smrt nerozdělí, což v našem tempu života je pro mnohé příliš daleko, nebo příliš velký slib, což se odráží i na statistikách rozvodů, které stoupají.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 91568 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse