Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 16:04
Čas čtení 0:57
Miriam Rumanková

Studie Světové banky: Děti z této generace budou vydělávat výrazně méně. Doplatí na zavřené školy

NEWS
Uložit Uložené

Světová banka v červnu tohoto roku informovala, že pokud budou celosvětově zavřené školy pět měsíců, tak bude ekonomika čelit ztrátě téměř 9 bilionů eur.

Výsledky studie Světové banky poukazují na to, že i zavřené školy mohou ekonomice způsobit miliardové škody. Propad ekonomiky se dosud spojoval zejména s turismem, leteckou dopravou či zavřenými restauracemi.

Studie však poukazuje na to, že pokud děti z této generace ztratí několik měsíců studia, bude to mít i ekonomické následky. Distanční forma studia přispívá k tomu, že děti zaostávají ve vzdělání i výchově.

Doporučeno
10 nejlepších a nejpamátnějších gólů legendárního Diega Maradony. Angličany popravil gólem století i Boží rukou 10 nejlepších a nejpamátnějších gólů legendárního Diega Maradony. Angličany popravil gólem století i Boží rukou 25. listopadu 2020 20:44

Světová banka informovala, že pokud budou celosvětově zavřené školy pět měsíců, tak bude ekonomika čelit ztrátě téměř 9 bilionů eur. Svět tak dohromady může ztratit až 16 % investic, které jednotlivé státy vložily do vzdělávání.

Domů
Sdílet
Diskuse