Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2020 20:44
Čas čtení 3:00
Adam Novosad

10 nejlepších a nejpamátnějších gólů legendárního Diega Maradony. Angličany popravil gólem století i Boží rukou

SPORT
Uložit Uložené

Argentinská legenda nastřílela během své kariéry hromadu výstavních kousků.

Milovaný i nenáviděný. Svět ve věku 60 let opustil legendární argentinský fotbalista Diego Maradona. Do historie se zapsal mnoha brankami, vítězstvím mistrovského titulu i poháru s Neapolí ze sezony 1986/1987, ale i kontroverzními momenty a nakonec svými problémy s drogami či alkoholem.

Doporučeno
Diego Maradona zemřel Diego Maradona zemřel 25. listopadu 2020 17:42

Ať už měl za sebou jakoukoliv kariéru či osobní život, Diego Maradona bude navždy považován za jednoho z nejlepších, ne-li toho vůbec nejlepšího fotbalistu historie. My jsme na počest tohoto velikána vybrali desítku z jeho nejpamátnějších a nejlepších gólů, které v kariéře nastřílel. V seznamu není nouze o pořádně výstavní kousky.

10 najlepších a najpamätnejších gólov legendárneho Diega Maradonu. Angličanov popravil gólom storočia aj Božou rukou
Zdroj: TASR

10. Kat římského Lazia

Diego Maradona si v sezóně 1984/1985, která byla jeho první v dresu Neapole v italské lize, pochutnal na římském Laziu. Na začátku druhého poločasu krásným způsobem vyrovnával skóre zápasu, ale až na ten odvetný si nechal své nejlepší kousky. Římanům z Lazia dal hattrick, který obsahoval tři výstavní kousky, ale parádičkou byl zejména druhý gól daleko zpoza šestnáctky.

9. Stylové otevření mistrovské sezóny

Ze stejné mistrovské sezóny 1986/1987 pochází i gól Maradony proti Brescii. Hráči Neapole přicestovali na hřiště svého rivala v zahajovacím souboji italské ligy a zápas byl dlouho vyrovnaný, dokud se Maradona, čerstvý mistr světa z Mexika 1986, po zpracování míče nerozběhl sám směrem k šestnáctce a skóre nevyřídil parádním driblingem a ještě lepším zakončením.

8. Zpracování jako z učebnice fotbalu

Jeden z gólů jsme museli vybrat také ze sezóny 1986/1987, kdy se Diego Maradona se svými spoluhráči z Neapole stali šampiony italské ligy i poháru. Vyhráli tak domácí double a kvalifikovali se do Poháru mistrů evropských zemí – předchůdce dnešní Ligy mistrů. V zápase proti AC Milán si Maradona takto zpracoval vysoký míč a pohotově zakončil.

7. Srbové bez šance

V roce 1982 hrával Diego Maradona za španělský gigant FC Barcelona. V jednom ze zápasů se setkal i s týmem Crvena zvezda Bělehrad, kde Argentinec na stadionu na ulici Ljutice Bogdana vstřelil jednu ze svých nejpamátnějších branek. Není divu, že v roce 2016 s úsměvem od Bělehradu přijal vlastní dres s číslem 10.

Domů
Sdílet
Diskuse