Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. prosince 2020 19:15
Čas čtení 0:42
Richard Balog

Ochranný štít proti koronaviru tě promění na člena Daft Punku

Ochranný štít proti koronaviru tě promění na člena Daft Punku
Zdroj: Blanc
KULTURA
Uložit Uložené

Originální design společnosti Blanc bude dostupný již začátkem příštího roku. Jeho cena je zhruba 1 700 korun.

Ochrana dýchacích cest rouškou či jinými způsoby se stala v roce 2020 nutností, která nám pomáhá v boji proti koronaviru, ale lidská vynalézavost nemá hranice. Nyní nás o tom přesvědčuje společnost Blanc, která přichází na Kickstarter s ochranným štítem, který tě promění na člena skupiny Daft Punk.

Sice jsme v posledních měsících viděli různé pokusy o netradiční provedení, ale právě imitace přileb francouzských hudebníků je určitě nejzajímavější.

Jde přitom o plně funkční záležitost, která disponuje hned dvojicí HEPA filtrů certifikovaných společností SGS. Čistí až 99,7 % prachových částic v ovzduší, se kterými přicházíme během běžného dne do styku. Ergonomicky navržený tvar štítů pevně obepíná tvář každého nositele a nastavuje se pomocí elastické čelenky. Samotný vzhled přední části si každý přizpůsobí podle vlastní fantazie.

Původním cílem designérského týmu Blanc bylo vysbírat 20 000 dolarů, přičemž aktuálně na jejich kontě svítí už něco přes 200 000 a do konce kampaně stále zbývá 42 dní. Zájem veřejnosti tak již více než 10násobně předčil očekávání. Cena za 1 ochranný štít je 79 dolarů, což je v přepočtu asi 1 700 korun, a všechny objednávky budou lidem odeslány hned začátkem příštího roku. Tak co, jdeš do toho?

Domů
Sdílet
Diskuse