Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2020 6:54
Čas čtení 0:39
Miriam Rumanková

Twitter bude odstraňovat příspěvky, které obsahují hoaxy o vakcínách proti covidu-19

NEWS KORONAVIRUS TWITTER
Uložit Uložené

Nová pravidla začnou platit počátkem roku 2021.

Sociální síť Twitter avizuje nová pravidla, která plánuje aplikovat již začátkem nového roku. Půjde o blokování příspěvků, které budou obsahovat nesmyslné a neověřené informace o vakcínách proti novému koronaviru. Informuje o tom portál The Verge.

Doporučeno
Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor) Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor) 16. prosince 2020 21:40

Oznámení přišlo ve středu a síť i blíže specifikovala svá kritéria. Příspěvky, které budou hovořit o konspiračních teoriích nebo šířit nesmysly o tom, že vakcíny mohou ovládat lidi, vymažou. Stejně to bude s teoriemi popírajícími existenci onemocnění covid-19. „Nová opatření budeme prosazovat v úzké spolupráci s místními, národními a globálními orgány veřejného zdraví po celém světě a budeme usilovat o transparentnost,“ píší na svém blogu.

Domů
Sdílet
Diskuse