Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2020 21:40
Čas čtení 5:58
Tereza Šnajdrová

Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor)

REFRESHER
Uložit Uložené

S Františkem Gebrem z oblíbené reality show jsme si povídali o tom, co si myslí o seznamovacích aplikacích, co je pro něj u ženy nejdůležitější, ale i o tom, zda mu pořad pomohl najít osudovou lásku.

František Gebr je jedním z účastníků reality show Svatba na první pohled, která se letos začala vysílat na TV Nova. Zábavný pořad, v němž trojice odborníků pomocí vědy spojí dva neznámé lidi, kteří se poprvé uvidí až u oltáře, si takřka okamžitě získal mnoho fanoušků. S Františkem jsme si povídali o tom, co ho vedlo k účasti v této show, co si myslí o spekulacích, že někteří z vystupujících jsou najatí herci, ale také o tom, zda díky pořadu našel svoji osudovou lásku.

Doporučeno
Svatba na první pohled: Takový tlaky na mě prostě. Připadám si jak kr**én, rozčílil se výbušný Radek Svatba na první pohled: Takový tlaky na mě prostě. Připadám si jak kr**én, rozčílil se výbušný Radek 10. prosince 2020 10:39

Proč ses rozhodl přihlásit se do pořadu Svatba na první pohled?

Mou motivací pro účast v pořadu byla zvědavost a touha zjistit, jakou partnerku mi vybere věda. To, že mi před pořadem žádný vztah dlouhodobě nevydržel, může být právě i tím, že si vybírám ženy, které se mnou nejsou kompatibilní.

Co na to říkala tvoje rodina a přátelé?

Má rodina jsou mí přátelé a ti mě znají a v mé volbě mě podpořili. Měli o mě strach, jak celé natáčení a následnou publicitu zvládnu, ale jsou tu pro mě a já si jich za to nesmírně vážím a jsem neskutečně vděčný, že je mám ve svém životě. Tomáš, můj svědek mi řekl: ‚půjdu s tebou až do pekla, ale nezneužívej toho.

Doporučeno
Veronica Biasiol: Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům nikdo nekritizuje (Rozhovor) Veronica Biasiol: Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům nikdo nekritizuje (Rozhovor) 19. prosince 2020 11:22

František ze Svatby na první pohled: Někde jsem teď četl, že muži, co mají fotky s kočkami, jsou less datable (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/frantisek_gebr
Nezkoušel jsi v minulosti seznamovací aplikace?

Seznamovací aplikace jsem zkoušel, konkrétně Tinder. Většinou proběhlo příjemné popovídání, ale k setkání nikdy nedošlo. Někde jsem teď četl, že muži, co mají fotky s kočkami, jsou less datable, tak možná proto (smích).

Doporučeno
Svatba na první pohled: „Jsi línej, jsi typický Čech, tvoje sebevědomí bych chtěla mít,“ vyslechl si Pavel Svatba na první pohled: „Jsi línej, jsi typický Čech, tvoje sebevědomí bych chtěla mít,“ vyslechl si Pavel 3. prosince 2020 12:24

Také je velmi lehké podlehnout a uvěřit dokonalosti ostatních na síti, takže když se s partnerkou zrovna neshodneme, je snadné začít si psát s jinou/jiným

Co si o nich vlastně myslíš? Sama psycholožka Katarína Szabados zmiňovala, že právě tyto vymoženosti nám umožňují rychle utéct od každého problému ve vztahu.

Dnešní doba je těžší právě kvůli online světu, který každý nosíme v kapse. Jakmile chceme utéct z toho reálného, když nám není příjemně nebo se nudíme nebo jen tak, stačí nám vzít do ruky telefon a zmizet. A platí to neskutečně i ve vztahu, když máme nějaké trable, je mnohem jednodušší utéct a věnovat se v tu chvíli někomu jinému než naší partnerce/partnerovi.

Také je velmi lehké podlehnout a uvěřit dokonalosti ostatních na síti, takže když se s partnerkou zrovna neshodneme, je snadné začít si psát s jinou/jiným, naší dokonalou představou, a říkat si, jak krásně by nám bylo s ní/ním. Jenže online svět je iluze, a pokud chcete mít vztahy i v reálném světě, řešení se nevyhnete. A je to dobře, protože oba dva ve vztahu rostou, pokud spolu situace řeší a probírají své emoce, sny, obavy. Život.

Co říkáš na to, že se v poslední době vyrojily spekulace, že v pořadu účinkují najatí herci?

Myslím, že náš pořad má velkou pozornost a je logické, že se o něm píše. Teď zrovna na téma, zda jsme herci. Jestli někdo někdy někde hrál, herce to z něj nedělá. Stejně jako kdybych jednou v životě držel v ruce prut, nejsem navěky rybář. Já jsem v pořadu sám sebou a za sebe a věřím, že to tak mají i ostatní.

Doporučeno
René ze Svatby na první pohled je herec, Simona pracuje pro hlavního partnera pořadu René ze Svatby na první pohled je herec, Simona pracuje pro hlavního partnera pořadu 4. prosince 2020 10:52

Máš i ty předchozí zkušenost s účinkováním v nějaké reality show?

Nemám nejen zkušenosti s účinkováním v reality show, ale ani s jakýmkoliv účinkováním před kamerou nebo na prknech, co znamenají svět. Nejsem herec.

Myslím, že je možné, aby věda řekla, že ten a ta mají velmi velkou pravděpodobnost, že jim spolu bude dlouhodobě dobře. Ale zda to tak opravdu bude a vydrží to na celý život, to už je na těch dvou.

Myslíš, že je opravdu možné, aby věda našla lásku?

Myslím, že je možné, aby věda řekla, že ten a ta mají velmi velkou pravděpodobnost, že jim spolu bude dlouhodobě dobře. Ale zda to tak opravdu bude a vydrží to na celý život, to už je na těch dvou. Být ve vztahu šťastně a spokojeně je práce, ne placená penězi, ale odměněná láskou, radostí a spokojeností.

František ze Svatby na první pohled: Někde jsem teď četl, že muži, co mají fotky s kočkami, jsou less datable (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/infinityflower.cz
Jaké vlastnosti jsou pro tebe při hledání partnerky nejdůležitější?

První signální je pro mě úsměv, ženy, co se usmívají prostě vystupují z řady.
A když přeskočí jiskra, když zjistím, že mi voní a můžu na ní oči nechat, tak pak je to komunikace, to, jak se mi s ní povídá, jaké má zájmy, co jí baví a co máme společné. A to nejdůležitější pro dlouhodobý vztah je chuť a touha spolu růst, vyvíjet se, hrát si, blbnout užívat si, podporovat se, umět se nebrat vážně, občas se poslat k šípku pak se zase zasmát usmířit a jít dál.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 92522 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Zda Františkovi pomohl pořad najít osudovou lásku
  • Co si myslí o vlně hejtu, která přišla na Natálku po jejich cestě na Zanzibar
  • Jak mu účast ve Svatbě na první pohled změnila život
  • Jaké jsou jeho plán do budoucna
Domů
Sdílet
Diskuse