Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. prosince 2020 11:22
Čas čtení 9:37
Tereza Šnajdrová

Veronica Biasiol: Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům nikdo nekritizuje (Rozhovor)

OSOBNOSTI ZARA
Uložit Uložené

S Veronicou Biasiol jsme si povídali o tom, co pro ni znamená krása, v jakých oblastech podniká a jak se staví k hejtrům na sociálních sítích.

Veronica Biasiol je úspěšná influencerka, ale také podnikatelka, kterou jenom na Instagramu sleduje 178 tisíc lidí. Před měsícem uvedla na trh kontroverzní diář, je majitelkou značky Biasiol Beauty a navrhuje oblečení pod brandem Honey Merch. Bulvární plátky o jejím jménu často píší v souvislosti s plastickými operacemi, a proto jsme pro tebe zjistili, co krása pro Veronicu znamená, který z jejich byznysů ji činí nejvíce šťastnou a jak se vypořádává s hejtry na sociálních sítích.

Doporučeno
Týnuš Třešničková: Sláva mi hodně dala, ale i vzala. Především moje soukromí, musím dávat velký pozor na to, co ukazuji (Rozhovor) Týnuš Třešničková: Sláva mi hodně dala, ale i vzala. Především moje soukromí, musím dávat velký pozor na to, co ukazuji (Rozhovor) 3. listopadu 2020 9:52

Stala ses velmi úspěšnou influencerkou a youtuberkou. Na YouTube máš pouze sedm videí. Kam zmizela ta ostatní? Proč jsi je smazala?

Ta videa nejsou smazaná, ale pouze archivovaná. Nechtěla jsem je úplně mazat, pořád k nim mám nějaké pouto a sama se na ně občas ráda zpětně podívám. Ale jsou to videa, se kterými se už úplně neztotožňuji. 

Ať už jste jakýkoliv, ať máte jakoukoliv orientaci, ať vypadáte jakkoliv, vždycky buďte sami sebou a nestyďte se za to.

Na Instagramu tě sleduje 178 tisíc lidí. Je nějaké poselství, které se jim snažíš předat?

Nevím, jestli je to úplně poselství, nikde to veřejně nehlásám, ale pokud mě někdo sleduje už delší dobu a poslouchá, co říkám, tak ví, že já jsem se vždy v jakémkoliv životním stádiu snažila být především sama sebou. Na určité věci se mi názory sice změnily, ale stojím si za tím, že jsem vždy byla sama sebou, a to se snažím předávat dál. Ať už jste jakýkoliv, ať máte jakoukoliv orientaci, ať vypadáte jakkoliv, vždycky buďte sami sebou a nestyďte se za to.

Ačkoli máš tolik followerů, příspěvků na Instagram přidáváš výrazně méně než jiní influenceři. Pro jaký druh obsahu za tebou lidé chodí?

Kvůli hezkým fotkám, na ty láká asi každý na Instagramu (smích). Nejsem úplně na popisky fotek a často si říkám: ‚Jo, napíšu tam k tomu postu nějaké povídání,‘ ale pak to nikdy nevydám. Chci, aby moje fotky mluvily samy za sebe. Jsou to prostě vzpomínky a nějaká energie. Ale samozřejmě se také snažím lidi inspirovat tím, co mám na sobě, trendy v líčení a dalšími věcmi, které mě baví a které bych chtěla předat dál. Celkově co se týká Instagramu, jsem spíš Instastories člověk. Tam se dostane většina mých názorů a více povídání.

Zmiňuješ oblečení. Máš nějaké oblíbené brandy, které ráda oblíkáš?

Ono je docela paradoxní, že se mě hodně lidí ptá právě na to, kde nakupuju oblečení a já přitom nejvíce nosím Zaru, Bershku a Fashionnovu (smích). Což jsou vesměs basic značky, které nakupujeme všichni. Musím ale říct, že když už, tak si potrpím na drahé doplňky. Drahé hodinky, kabelky, boty, ale co se oblečení týče, tam jsem opravdu dost basic.

Veronica Biasiol (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/veronicabiasiol
Když jsme u těch doplňků, co je tvůj nejdražší kousek v šatníku?

Asi Lady Dior kabelka, kterou jsem si nadělila k 22. narozeninám. Pro mě to vždy byla vysněná kabelka a věřím, že kdejaký muž, ale i žena, by si pomysleli, že jsem blázen dát tolik peněz za kabelku, ale pro mě to bylo spíš o tom pocitu. Ta kabelka pro mě vždy symbolizovala takové to: ‚až budu velká, tak si ji koupím‘.

Pravděpodobně se ani ty nevyhneš negativním komentářům a zprávám. Jak se s nimi vypořádáváš?

Moc si to nepřipouštím, nebo bych se musela zbláznit (smích). To, co dělám, dělám už poměrně dlouho, takže jsem asi už zvyklá. Jestli se mě něco dotkne, tak to musí být od člověka, kterého znám a jeho názor mě zajímá. Spoustu lidí se sice snaží u mě v komentářích něčím zaujmout, to ale neznamená, že to pro mě zajímavé opravdu je… A v takových případech ani nikdy nebude. Nic mi to nedá a většinou ani nevím, s kým mám tu čest (smích).

Doporučeno
Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) 26. září 2020 9:48

Pamatuješ si na nějaký hate, který se tě dotkl nejvíce?

Nejslabší odvar jsou komentáře plné urážek a sprostých slov, protože pokud je někdo vyloženě sprostý, tak je z toho cítit akorát tak nasranost a impulzivní jednání. Co mě dokáže zamrzet, jsou promyšlené komentáře, u kterých jde vidět, že mě jejich pisatel sleduje delší dobu a pouze vychytává, co by mě opravdu mohlo zamrzet. Komentáře na rodinu a osobní věci… To je ale jeden z tisíce, kdy si říkám tak akorát ‚proč‘?

Absolvovala jsi několik chirurgických zákroků. Co konkrétně sis nechala změnit?

Nač to stále omílat? Co konkrétně jsem si nechala změnit, to už přeci každý ví (úsměv).

Nedávno jsem dělala rozhovor s Katarinou Van Derham a ta upozorňovala na rizika plastiky prsou. Viděla jsi její video? Co si o něm myslíš?

Neviděla jsem sice to video, ale slyšela jsem o něm, ona tam hodně probírá právě nemoc implantátů. Myslím si, že jakmile vznikne nějaký takovýto zdravotní problém, tak je to proto, že se tělo prostě nesmířilo s tím, co do něj bylo vloženo. Implantát je cizí těleso, a pokud ho tělo a hlava vyhodnotí, jako něco, s čím není smířené, logicky se můžou začít nabalovat další zdravotní, ale také psychické problémy. Sama vždycky říkám, že řada nemocí, pokud ne všechny, mají původ v naší mysli. 

Doporučeno
Zara odhaluje nové směřování své mužské linie. Soustřeďuje se na vybudování snadno nositelného a moderního šatníku Zara odhaluje nové směřování své mužské linie. Soustřeďuje se na vybudování snadno nositelného a moderního šatníku 19. září 2021 8:37

To u mě ale asi nehrozí. Jak jsem říkala, pokud se někdo při jakémkoliv rozhodnutí cítí dobře, tak by ho měl udělat. Já jsem to tak cítila a cítím stále. Mně se velká prsa vždy líbila. Jsem s tím ztotožněna natolik, že prsní implantáty neberu jako něco, co by ke mně nepatřilo. 

Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům a jejich velikosti nikdo nekritizuje (smích).

Chystáš do budoucna i nějaké další změny své vizáže?

O mně se obecně ví, že moje nynější prsa pro mě nejsou dostatečně velká (smích). Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům a jejich velikosti nikdo nekritizuje (smích).  S tím ale asi ještě počkám, třeba po dětech.

Jinak momentálně nemám žádnou potřebu na sobě měnit ještě něco dalšího. Když to přijde, tak to přijde, ale v tuto chvíli mě nic nenapadá.

Veronica Biasiol (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/veronicabiasiol
Co pro tebe znamená vnější krása?

Vnější krása není nic, pokud s tím ostatním není v harmonii. Alespoň pro mě. Znám plno typově krásných lidi, o kterých bych po zkušenostech, někdy i po pouhém rozhovoru s nimi, dál nemohla říkat, že jsou krásní. Opravdu krásný člověk je pro mě takový full package.

Stalo se vám někdy, že čím víc jste poznávali člověka, stával se pro vás stále krásnějším? To je krása. 


Pokud se mě ale ptáte na můj typ nebo co na ostatních ráda obdivuji, tak jsou to především zuby. Na to jsem fakt vysazená (smích). A pak samozřejmě rysy tváře, u mužů například výška a celkově postava. 

Holky, nenechte o svém osudu nebo osobních vítězstvích rozhodovat někoho jiného. Nikdy. Několikrát jsem byla i v porotě na takových soutěžích, takže vím, o čem mluvím.

Ty ses v minulosti také zúčastnila soutěže krásy? Podle čeho se tam posuzuje to, zda je člověk krásný? 

Pouze podle zevnějšku, vůbec se tam nehledí na to, co má holka v hlavě (smích). Co se charakteru týče, tak se hledí především na to, zda je člověk přizpůsobivý, protože na výhru navazuje smlouva s agenturou a soutěží. Takže každá vítězka prostě musí vyšlapovat, a to se holce, která má něco v hlavě a která chce dělat i něco svého, prostě líbit nebude, protože by ji to hrozně limitovalo. 


Když jsem se přihlásila do soutěže krásy, tak mi bylo 16 let, což je věk, kdy člověk prostě ještě neví, co bude jednou chtít dělat. Bez ohledu na ty dvě korunky (úsměv) to byla super škola. Jsem za tu zkušenost ráda. 


Ale celý tento koncept je za mě s odstupem času trochu blbost. Holky, nenechte o svém osudu nebo osobních vítězstvích rozhodovat někoho jiného. Nikdy. Několikrát jsem byla i v porotě na takových soutěžích, takže vím, o čem mluvím. 

Doporučeno
Andrea Kalousová nejen o první spolupráci: Smála jsem se pod vousy a říkala jsem si, že jsou úplní blázni (Rozhovor) Andrea Kalousová nejen o první spolupráci: Smála jsem se pod vousy a říkala jsem si, že jsou úplní blázni (Rozhovor) 12. října 2020 9:07

Takže už bys do toho víckrát nešla?

Ne, vůbec! Ale pokud třeba jednou moje dcera přijde s tím, že by si to přála, tak jí v tom nebudu bránit. Mě mamka učila, ať vždy jednám podle toho, jak to v danou chvíli cítím, a já v tomhle budu jednou úplně stejná, jako máma.

Hodně také propaguješ cvičení…

No teď teda moc ne, na chvíli jsem to cvičení úplně vypustila. Čím víc má člověk práce, tím míň se mu chce tyhle věci dělat. Za mnou můžeš dokonce vidět můj domácí Orbitrek, na který jsem za poslední dva týdny vylezla asi jednou (smích). Teď jsem fakt líná, byl black friday, vánoční akce, starat se o všechny e-shopy, do toho nové projekty a na cvičení už nějak vůbec nezbyla kapacita...

Který z tvých projektů a byznysů tě baví nejvíce?

To vůbec nejde říct! (smích) Nechci žádný projekt nechat v pozadí, miluji všechny, ale tím, že jsem studovala oděvařinu a módní školu, tak je mému srdci pořád blízké navrhování. Ale ono celkově jsou všechny moje projekty spojeny s beauty sférou a fashion sférou, takže se vesměs všude promítá právě kreativa a navrhování. 

A pokud se budeme bavit o tvém merchi, kde čerpáš inspiraci?

Můj merch je hodně basic a jednoduchý, díky čemuž se líbí také spoustě lidem, protože to můžou nosit nonstop, do práce, do školy, není to nijak extra vyzývavé, přesto nápadité a tím, že jsou ty kousky oversized, tak se v nich cítí každý dobře. Chtěla jsem navrhnout něco, co bude pohodlné a zároveň to bude hezky vypadat. Stačí si k tomu vzít pásek, nebo nějakou hezkou bundu a hned ten outfit bude vypadat zase úplně jinak. Co se inspirace týče, tak já jdu celkově hodně do západu, co se týká módy i kosmetiky a hodně mi to u nás chybí. 

Třeba Dubaj, která je nakreslená v Indii, tak to si přijdu jako úplný idiot, že jsem si toho nevšimla, přitom jsem v ní už byla asi čtyřikrát, tudíž rozhodně vím, kde leží (smích).

Před měsícem jsi launchla také diář pro rok 2021. Velké množství fanoušků psalo, že obsahuje pravopisné chyby. Jak k tomu došlo?

Jako takhle, jsem ve znamení panny a my jsme hrozní perfekcionisté a uznat, že jsem udělala nějakou chybu, je pro mě hrozně těžké (smích). Je to můj projekt, moje zodpovědnost a beru to samozřejmě na sebe. Ale na tom diáři jsem nepracovala jenom já, nýbrž celý tým lidí a tady se potvrdilo, co vždy říkám, že co si člověk neudělá sám, to nemá.

Doporučeno
Zvýší se kvůli koronaviru cena oblečení u fast-fashion prodejců? Zvýší se kvůli koronaviru cena oblečení u fast-fashion prodejců? 21. března 2020 10:27

Měli jsme zaplacenou korekturu a editora, což se ukázalo, že nefungovalo úplně dobře. Třeba Dubaj, která je nakreslená v Indii, tak to si přijdu jako úplný idiot, že jsem si toho nevšimla, přitom jsem v ní už byla asi čtyřikrát, tudíž rozhodně vím, kde leží (smích). Co už, vinu i přes editora beru na sebe. Ale diář se naštěstí prodává velmi dobře i přes těch pár přešlapů (smích).

Veronica Biasiol (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/veronicabiasiol
V současné době je tedy tvůj hlavní výdělek právě Instagram?

Instagram je už spíš moje kapesné. Minulý rok to ještě byl můj hlavní výdělek, ale už ani moc nedělám spolupráce. Nechávám si jen ty stálé, dlouhodobé partnery. Chci dělat především svoje vlastní věci. Těch značek je víc, třeba i takové, o kterých to lidé nevědí. Moje značky jsou tedy můj hlavní příjem. 

O jakých značkách lidé netuší, že je vlastníš ty?

No to přece nemůžu říct (smích). 

Doporučeno
Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor) Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor) 16. prosince 2020 21:40

Kolik času denně trávíš na sociálních sítích?

Strašně moc, ono kolik času tráví lidé v kancelářích? Instagram a sociální sítě jsou taková moje kancelář.

Vybíráš si místa, která navštívíš podle toho, zda jsou tzv. instafriendly?

Když jsem na dovolené, tak vybíráme místa, která navštívíme, především právě podle Instagramu. Ale v Praze to takhle nedělám, tady spíš koukám na to, kde se především dobře najíst, a to ostatní moc neřeším. 

Nemáš pocit, že Instagram a právě ta jeho umělost negativně ovlivňuje životy mladých? Mohou mít třeba pocit méněcennosti.

Teď je to blbé, protože kvůli koronaviru sedíme doma a nezáleží na tom, kdo má a kdo nemá peníze nebo možnosti. Dotýká se to nás všech. Ale obecně nemám ráda takové ty nastylované fotky typu ‚ležím v posteli a kolem sebe mám rozsvícená světýlka, na Netflixu mi běží Super drbna, všude jsou talířky s mini jídlem a tácky šampaňským‘. Vždyť by tam byl úplný bordel a všechno by se rozlilo... Teda alespoň mně (smích). To je prostě nereálný a nastylovaný. 


Ale to, že třeba vidím, že má někdo busy day a lítá ode zdi ke zdi, ještě stihne jít do posilky, aby stále udržoval perfektní postavu, tak to mě naopak motivuje. V takové chvíli si řeknu, že bych se měla zvednout a jít něco dělat. Pokud člověk něco chce, tak pro to musí něco dělat, a to neplatí jen pro materiální věci, ale také třeba pro tu hezkou postavu. 

Čeho bys chtěla v životě dosáhnout?

Hrozně moc se těším na to, až budu jednou stavět svůj první dům, na rodinu, prostě na takové ty určité životní levely, které má asi každý trochu jiné. Taky bych se dál chtěla věnovat právě značkám, moc si neumím představit, že jediné, co bych řešila za 20 let, je, jak si zajímavě vyfotit obličej na Instagram tentokrát (smích).

Co si myslíš o TikToku? Založila sis jej, ale nejsi tam příliš aktivní.

Jsem přesně ten typ, co si před dvěma lety říkal, že TikTok je hrozný cringe. Pak přišla karanténa a já si řekla, jak je to vlastně super a neustále jsem na něm scrollovala. Takže teď už to vnímám jinak. Podle mě se také TikTok změnil. Dříve ten content tvořily především děti, nebylo to moc promyšlené a ani zajímavé, kdežto nyní jsou tam o hodně zajímavější tvůrci.

Doporučeno
10 nejkrásnějších kabelek pod 1000 korun 10 nejkrásnějších kabelek pod 1000 korun 16. března 2019 10:12

Často se tam nechávám také inspirovat nějakými věcmi do domácnosti a TikTok mě dokonce vrátil k tanci. V minulosti jsem 8 let závodně tančila, a díky té appce jsem se dokopala k tomu naučit se jeden z TikTok tanců, jen tak. Došlo mi, jak hrozně mi tancování chybí. 

Veronica Biasiol (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/veronicabiasiol
Když je řeč o karanténě, jak moc pandemie koronaviru ovlivnila tvůj život?

Po pracovní stránce moc ne, neboť pracuji on-line a jediný problém jsem trochu řešila se skladem, kde pracuje více lidí, a i je postihla karanténa, takže to trochu zbrzdilo chod výroby. Koronavir se mě spíš hodně dotkl v osobním životě, protože mám partnera na Slovensku a zavřené hranice nás zrovna nepotěšily. Ale zároveň jsem to brala jako zkoušku toho vztahu.

Ještě mi na závěr řekni, kdo je tvůj největší vzor v životě?

Moje mamka. Asi to vyzní jako klišé, ale celý život jsem vyrůstala pouze s ní. Je pro mě obrovskou inspirací v tom, jak všechno zvládla a postavila se na vlastní nohy. Tenkrát se mnou odešla pouze s igelitkou a mikrovlnkou, aby mi mohla ohřívat mlíčko a dnes už 20 let vede vlastní schopnou společnost. Vnímám ji jako vzor, protože mi ukázala, že na začátku toho nemusíš mít moc, abys vybudoval něco. Vychovala mě nejen jako silnou ženu, ale naučila mě i jak být skvělým obchodníkem. 

Domů
Sdílet
Diskuse