Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2020 11:23
Čas čtení 1:00
Viktor Kniš

Rihanna prý čelí žalobě. Měla použít cizí skladbu pro komerční účely bez povolení

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Oblíbená zpěvačka použila předmětnou skladbu v krátkém videu na Instagramu. To má dnes již více než 3 miliony zhlédnutí, a tak se bude původní autor snažit poukázat na komerční přínos pro zpěvačku.

Rihanna údajně čelí žalobě kvůli použití hudebního díla německého dua King Khan a Saba Lou na svém Instagramu, kde propagovala své produkty. Informuje o tom portál TMZ, který má k dispozici také některé dokumenty související s údajnou žalobou. 

Vyplývá z nich, že Rihanna bez povolení použila skladbu Good Habits (and Bad) ve videu na sociální síti, kde lidem prezentovala kosmetiku Fenty Beauty. Video má již více než 3,4 milionu zhlédnutí, a tak původní autoři tvrdí, že jim byla způsobena velká újma.

King Khan a jeho dcera Saba Lou tvrdí, že Rihanna použila originální skladbu a text, ale „neměla jejich požehnání, nebo oficiální povolení, aby písničku použila“. Dvojice tvrdí, že místo toho ji „vytrhla ze streamovací platformy“.

Domů
Sdílet
Diskuse