Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2020 8:19
Čas čtení 0:30
Adam Smeták

V Česku přibylo 10 811 nově nakažených. PES je třetí den na úrovni 4

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počet pozitivních testů je mimořádně vysoký.

Za pondělí bylo v Česku identifikováno 10 811 nových případů nákazy koronavirem. Provedeno bylo 25 580 testů, z nichž bylo pozitivních závratných 42,26 %. Protiepidemický systém PES již třetím dnem zůstává na 71 bodech, a tedy ve čtvrtém stupni rizika. Celá republika se nachází v pátém stupni opatření. 

Z krajů klesly do čtvrtého stupně všechny vyjma Moravskoslezského, kde index ukazuje 79 bodů. Nejlépe je na tom Jihomoravský kraj, kde je index na úrovni 64. Hlavní město si mírně pohoršilo na bodovou úroveň 66. Pátý stupeň restriktivních opatření bude v Česku platit minimálně do 10. ledna.

Doporučeno
Německý pilot nakreslil na oblohu injekční stříkačku. Oslavil tak den koordinovaného očkování proti nemoci Covid-19 Německý pilot nakreslil na oblohu injekční stříkačku. Oslavil tak den koordinovaného očkování proti nemoci Covid-19 28. prosince 2020 6:55

V Česku se v neděli ráno začalo očkovat. Jako první dostal vakcínu premiér Babiš. Po prvních zhruba 10 tisících dávkách do Česka příští týden dorazí dalších 20 tisíc vakcín. Ty budou určeny krom jiného i pro regiony. Téměř tři tisíce dávek by měl a dostat Fakultní nemocnice Ostrava.

Domů
Sdílet
Diskuse