Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2021 7:13
Čas čtení 0:55
Lukáš Čelka

Profesor z Oxfordské univerzity se obává, že vakcíny nebudou na novou mutaci koronaviru účinkovat

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Možná ještě nejsme ani zdaleka na konci pandemie.

Britský ministr zdravotnictví uvedl, že nová varianta koronaviru, která byla identifikována v JAR, představuje větší riziko než mutace zjištěná ve Velké Británii, informuje CNBC.

Tvrdí, že tato mutace viru je problematičtější. „Mám neuvěřitelné obavy z jihoafrické mutace koronaviru, a proto jsme také podnikli kroky, abychom omezili všechny lety z Jihoafrické republiky,“ vyjádřil se ministr.

Doporučeno
Na Slovensku zaznamenali první případy zmutovaného koronaviru z Velké Británie Na Slovensku zaznamenali první případy zmutovaného koronaviru z Velké Británie 4. ledna 2021 21:42

Británie a stejně tak i Jihoafrická republika se potýkají s nárůstem pozitivních případů koronaviru, které se z velké části připisují právě mutacím viru, jež ho dělají přenosnějším. Všichni se sice spoléháme, že očkování zastaví pandemii, bude ale platné i při jeho různých mutacích? Při této otázce se názory různých vědců rozcházejí.

Domů
Sdílet
Diskuse