Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2021 16:16
Čas čtení 0:53
Viktor Kniš

Do Nitry přivezli další mrazírenský přívěs na oběti covidu-19, první je již plný

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Oběti koronaviru už nemají kam ukládat ani v dalších městech Slovenska.

V Nitře museli zajistit druhý mrazírenský přívěs, protože už neměli kam dávat oběti koronaviru, které v okrese přibývají rekordním tempem. Situace je také kvůli šíření nové mutace koronaviru neúnosná, zdravotníci melou z posledního.

„Pokud se naplní i ten, budeme muset ve městě zřídit velkokapacitní místo pro zesnulé. Pohřební služby nestíhají, úmrtí na covid přibývá,“ upozorňuje město Nitra.

Doporučeno
FOTO: Hory jsou plné turistů. Povolí se vleky při dodržování přísných pravidel? FOTO: Hory jsou plné turistů. Povolí se vleky při dodržování přísných pravidel? 10. ledna 2021 14:07

První přívěs přistavěli k hřbitovu v Nitře ještě 31. prosince 2020. Naplnil se tedy jen za něco více než týden.

TV Markíza informuje, že podobná zařízení již objednala i nemocnice v Trnavě, která také nemá kam dávat oběti onemocnění covid-19.

V Nitře plošně testují, zkoušejí aplikaci

Radnice v Nitře zkouší při testování na odběrném místě na městském úřadě novou aplikaci na sběr dat. Podle primátora Marka Hattase dokáže zjednodušit administrativu spojenou s testováním a zrychlit celý proces. Usnadní také sběr dat a jejich posílání do centrálních registrů.


V případě, že se aplikace TrustOne osvědčí a byla by uznána i státními orgány, mohla by v budoucnu nahradit i modrý certifikát.

Samotné využití aplikace je velmi jednoduché. Stačí si ji bezplatně stáhnout do mobilního telefonu a přihlásit se do ní pomocí údajů, které dostane člověk po testování na email.

V Nitře bylo v průběhu pátku otestováno 10 585 lidí. Jak informovala radnice na sociální síti, pozitivně testovaných bylo 295 osob, což je 2,79procentní pozitivita. Testování v okrese probíhá i během celé soboty a neděle.

Domů
Sdílet
Diskuse