Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2021 14:07
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

FOTO: Hory jsou plné turistů. Povolí se vleky při dodržování přísných pravidel?

NEWS
Uložit Uložené

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček navrhuje pustit vleky, pokud budou ve skiareálech dodržována přísná pravidla.

Vleky vzhledem k vládním restrikcím nejezdí, skiareály mají mít oficiálně zavřeno, ale i přesto hory v různých koutech republiky praskají ve švech pod náporem turistů. V sobotu byla místy dokonce zcela naplněná parkoviště. Veřejnost musela usměrňovat policie, která situaci monitoruje i dnes.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček po konzultaci s horskými středisky navrhl, že by se mohly vleky spustit za předpokladu, že se budou na místě dodržovat přísná bezpečnostní opatření, která mají zabránit šíření koronaviru. Informoval o tom server iDNES.

„Setkal jsem se včera večer s hlavními zástupci horských středisek a vleků. Řešili jsme to opravdu detailně. Je to jiné, než před týdnem, nyní šlo hlavně o přeplněná parkoviště. Lidé vyrážejí hodně na běžky, za turistikou, v některých areálech to zvládají, někde už to bylo přes kapacitu a musela pomáhat policie,“ uvedl pro iDNES Havlíček.

Doporučeno
VIDEO: Nelegální party v centru Prahy s desítkami lidí zarazili těžkooděnci. Policie našla i drogy VIDEO: Nelegální party v centru Prahy s desítkami lidí zarazili těžkooděnci. Policie našla i drogy 10. ledna 2021 10:22

To, jak situace na horách vypadá, ilustrují záběry uveřejněné na twitterovém účtu Policie České republiky. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného se však sobotní nával turistů dal s ohledem na napadaný sníh očekávat. Situaci chce Blatný dále probrat s Ústředním krizovým štábem i ministrem vnitra Janem Hamáčkem. 

horyhoryhoryhory
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse