Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2021 15:28
Čas čtení 1:29
Vojtěch Vanda

Česko je znovu mezi nejhoršími na světě. Nyní je pozadu s očkováním

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle dostupných statistik, které nejsou aktualizovány, se řadíme mezi nejhorší země na světě, co se týká očkování proti koronaviru.

Česká republika prakticky neočkuje. Vyplývá to z dat, které poskytlo ministerstvo zdravotnictví. Tato čísla vykreslují Česko opravdu bídně; k 6. lednu je uvedeno, že bylo podáno pouze 19 918 dávek, které ještě nemusí znamenat počet očkovaných. Pro srovnání to vypadá tak, že ve Spojeném království naočkovali 4 lidi na 100 obyvatel, v Česku pouze 0,2.

Doporučeno
Máme v zemi českou mutaci koronaviru, řekl polský ministr zdravotnictví Máme v zemi českou mutaci koronaviru, řekl polský ministr zdravotnictví 12. ledna 2021 14:14

Toto číslo však nejspíš nebude správné. Už ve víkendovém rozhovoru pro Právo uvedl premiér Andrej Babiš, že bylo očkováno zhruba 40 tisíc lidí, do Česka, jak informují Novinky.cz, mělo přitom ještě před koncem roku dorazit prvních 33 tisíc dávek, a nyní by Česká republika měla disponovat zhruba 100 tisíci dávek. Ministerstvo zdravotnictví totiž nechce podávat data o očkování častěji než jednou týdně.

Domů
Sdílet
Diskuse