Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2021 18:06
Čas čtení 1:12
Vojtěch Vanda

Američtí republikáni přišli o mecenáše, zemřel jeden z nejbohatších mužů světa Sheldon Adelson

NEWS
Uložit Uložené

Americkému miliardáři s židovskými kořeny bylo 87 let.

Ve věku 87 let zemřel americký miliardář Sheldon Adelson. Proslavil se tím, že zvládl vybudovat největší světovou síť kasin a hotelů v Las Vegas, Singapuru nebo v Macau. Zároveň byl velkým podporovatelem a mecenášem americké Republikánské strany, kterou během svého života sponzoroval miliardami dolarů. Informuje o tom The New York Times.

Doporučeno
Trump prohlásil, že se nezúčastní inaugurace Joea Bidena. Něco podobného se nestalo již více než 150 let Trump prohlásil, že se nezúčastní inaugurace Joea Bidena. Něco podobného se nestalo již více než 150 let 8. ledna 2021 17:44

Adelson se přitom nenarodil se stříbrnou lžičkou v puse. Byl synem bostonského židovského taxikáře, který se během svého života dokázal vypracovat na osmého, respektive devátého nejbohatšího člověka planety. Magazín Forbes vypočítal jeho jmění v roce 2014 na 36,6 miliard dolarů (787,6 miliard korun), Bloomberg Billionaires Index jej odhadoval jinak, konkrétně na 40,8 miliard dolarů (878 miliard korun).

Domů
Sdílet
Diskuse