Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 11:41
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Praha ve středu v noci zažila vzácný jev nazývaný thundersnow

NEWS
Uložit Uložené

Ten se na světě uděje jen 6x do roka.

Včera jsme tě informovali o tom, že počasí v Česku nám přinese další sněhové nadílky. S tím je spojen i vzácný jev, jemuž se říká thundersnow a ve středu v noci ho mohli vidět obyvatelé hlavního města Prahy. Sněžilo se, blýskalo a bylo slyšet výrazné dunění hromů. Thundersnow, která se ve světě uděje jen 6x do roka, zaznamenali i redaktoři REFRESHERu.

Doporučeno
Meteorologové varují před závějemi, připadne až 50 centimetrů sněhu Meteorologové varují před závějemi, připadne až 50 centimetrů sněhu 13. ledna 2021 12:30

Thundersnow je jev, který se v České republice takřka nevyskytuje. Jeho název je odvozen z anglického thunder (hrom) a snow (sníh), což tedy znamená, že na obloze je možné vidět blesky a sníh zároveň. Podle společnosti ALE Solutions, se tento neobvyklý výkyv počasí vyskytuje pouze 6,3x do roka, takže pokud jsi thundersnow v noci zaznamenal i ty, můžeš se cítit velmi výjimečně.

Domů
Sdílet
Diskuse