Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. ledna 2021 12:30
Čas čtení 0:31
Tereza Šnajdrová

Meteorologové varují před závějemi, připadne až 50 centimetrů sněhu

NEWS ČHMÚ
Uložit Uložené

ČHMÚ ve středu rozšířil výstrahu před sněžením a tvorbou závějí.

Český hydrometeorologický ústav nás již několik dní varuje před silným sněžením a vysokým větrem. Ve středu opět výstrahu upravil a rozšířil, neboť očekává, že do Česka míří další vlna sněhové nadílky. V některých horských oblastech by mělo napadnout až 50 centimetrů nového sněhu, což může vést k tvorbě sněhových jazyků a závějí.

Doporučeno
Registrační systém na antigenní testy zasílá osobní data reklamním společnostem Registrační systém na antigenní testy zasílá osobní data reklamním společnostem 13. ledna 2021 10:32

Očekáváme sněhové přeháňky, večer a v noci na čtvrtek i trvalé sněžení,“ uvedl ČHMÚ. Meteorologové varují, že během následujících dvou dnů by mohlo na severu území napadnout až 50 centimetrů nového sněhu. Ve zbytku republiky by to pak mohlo být 10 až 15 centimetrů. 

Výstraha před sněžením bude platit od středečních 17 hodin až do čtvrtečního podvečera, a to především v Karlovarském, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Moravskoslezském a Zlínském kraji. 

Domů
Sdílet
Diskuse