Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2021 10:32
Čas čtení 1:04
Tereza Šnajdrová

Registrační systém na antigenní testy zasílá osobní data reklamním společnostem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Většina nemocnic k registraci termínu na antigenní testování využívá služby nástroje Reservatic, který data o registrovaných posouvá reklamním gigantům.

Vláda prodloužila možnost bezplatného antigenního testování, které má údajně pomoci odhalit nakažení novým koronavirem i u bezpříznakových lidí. Nyní se ukázalo, že rezervační systém Reservatic, který stát poskytuje v rámci centrálního rezervačního systému, posílá osobní data registrovaných reklamním gigantům. O problému informoval iRozhlas.

Doporučeno
V Česku přibylo přes 10 tisíc nakažených, PES o 3 body klesl V Česku přibylo přes 10 tisíc nakažených, PES o 3 body klesl 13. ledna 2021 8:19

Aby lidé mohli využít možnosti nechat se zdarma otestovat antigenními testy, musí se nejprve přihlásit na konkrétní termín. Formulář, prostřednictvím nějž registrace probíhá, provozuje ostravská společnost Reservatic, jež byla nasmlouvána Národní agenturou pro komunikační a informační technologie, která spadá pod ministerstvo vnitra.

Domů
Sdílet
Diskuse