Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2021 18:34
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Antigenně se aktuálně mohou Rakušané otestovat v pohodlí domova. Sám zjistíš, zda jsi pozitivní, pak se musíš nahlásit úřadům

NEWS KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

V sousedním Rakousku zákon aktuálně umožňuje pohodlné testování přímo z domova.

Sousední Rakousko umožňuje svým obyvatelům antigenové testování přímo z pohodlí domova. Na základě novely zákona ze dne 20. ledna tohoto roku se mohou otestovat prostřednictvím antigenního testu sami a zjistit, zda náhodou nejsou pozitivní a infekční, uvádějí Aktuality.sk.

Tyto testy označené jako SARS-CoV-2-Antigentests zur Eigenanwendung, a tedy testy pro vlastní použití, ale nejsou pouze orientační. V případě, že člověku vyjde test pozitivní, vzniká mu podle zmíněného zákona povinnost nahlásit se úřadům.

Antigénovo sa najnovšie môžu Rakúšania otestovať v pohodlí domova. Sám zistíš, či si pozitívny, a potom sa musíš nahlásiť úradom.
Zdroj: TASR

Zákon ukládá povinnost urychleně a neprodleně kontaktovat úřad veřejného zdravotnictví, což v případě Rakouska představuje okresní úřad či magistráty ve větších městech.

Domů
Sdílet
Diskuse