Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2021 15:04
Čas čtení 1:51
Tereza Šnajdrová

Blatný: Opatření přijatá po Vánocích přestávají fungovat, polní nemocnici zbouráme

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Tohle i například to, že pražská polní nemocnice bude zbourána, zaznělo na páteční tiskové konferenci.

V pátek odpoledne proběhla další tisková konference, která se týkala nárůstu počtu nakažených koronavirem, ale také třeba britské mutace a polní nemocnice, která byla vybudována na pražských Letňanech. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) uvedl, že opatření přijatá v prosinci nezabrala a tlak na nemocnice bude vyvíjen i v následujících třech týdnech.

Doporučeno
Vláda rozhodla o zpřísnění opatření: Na pracovní cesty bez rodiny, skiareály zůstanou zavřené Vláda rozhodla o zpřísnění opatření: Na pracovní cesty bez rodiny, skiareály zůstanou zavřené 28. ledna 2021 20:30

Hlavním tématem tiskové konference byl nárůst nově nakažených koronavirem, k němuž došlo i přesto, že se Česko stále nachází v 5. stupni systému PES a zavedeny jsou velmi přísné restrikce. „Je patrné, že opatření přijatá kolem Vánoc zafungovala, ale v poslední době se jejich efekt vytratil. Je to jeden z důvodů přijímání opatření včera. I při komunitním šíření mohou existovat ohniska, která jsou specificky sledována systémem trasování,“ znělo z úst ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO).

Domů
Sdílet
Diskuse