Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. února 2021 8:23
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Vy si jezdíte na lyže, já mám dechové potíže. Jarek Nohavica vtipně zpívá o tragické koronavirové situaci, prý ho snad je*ne

NEWS
Uložit Uložené

Jaromír Nohavica popsal potíže, které přináší pandemie koronaviru, v humorné skladbě.

Svět prožívá těžké časy. Lidé musí zůstávat v lockdownech, nesmí vycházet ven a netrpělivě čekají, kdy se dostanou k vakcíně, aby mohli začít znovu žít normálně. Momentální tragickou koronavirovou situaci vnímá i legendární český zpěvák a hudebník Jaromír Nohavica.

Doporučeno
Hamáček: Je to šílenství. Konec nouzového stavu přinese chaos a kolaps zdravotnictví Hamáček: Je to šílenství. Konec nouzového stavu přinese chaos a kolaps zdravotnictví 7. února 2021 8:46

Ten svou frustraci proměnil na vtipné pokračování hitu s názvem „Mně snad je*ne“. Krátká dvouminutová skladba se okamžitě stala nejpopulárnějším videem v našich končinách a na YouTube vyskočila na první příčku v trendech.

Nohavica v textu vystihuje, jak se dnes lidé cítí, jak jsou někteří neohleduplní vůči těm slabším s křehčím zdravím a doufá, že nás brzy vláda stihne „opíchat“ vakcínami.

V posledních dvou dnech nasbírala skladba přes 700 tisíc vidění a zřejmě toto číslo jen poroste. Nohavica popisuje potíže, které způsobil koronavirus, jak se ocitl v ohrožené věkové kategorii, o komplikacích spojených z distančního vzdělávání či zavřených hospod, ale naráží i na lidi, kteří se navzdory všemu vydávají do hor lyžovat nebo rovnou na Zanzibar, kde jakoby koronavirus neexistoval.

Domů
Sdílet
Diskuse