Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2021 16:47
Čas čtení 0:48
Adam Smeták

Kdy se otevřou školy? Praha chce po vládě odpověď

NEWS
Uložit Uložené

Ministerstvo školství hovoří o návratu žáků do škol v březnu.

Praha apeluje na vládu, aby stanovila datum otevření škol, pokud bude příznivá epidemiologická situace. Magistrát také požaduje, aby učitelé byli přednostně očkování proti nemoci Covid-19. Na pondělním tiskovém brífinku vlády zaznělo, že by k případnému návratu žáků a studentů do lavic mohlo dojít na začátku března. Ministerstvo školství momentálně připravuje strategii.

„Děti jsou doma s přestávkami už skoro rok. Strádají ztíženým přístupem k vzdělávání, nemohou rozvíjet vztahy se spolužáky a kamarády, nemohou sportovat s ostatními ani chodit na kroužky. Celá situace se pak neblaze dotýká celých rodin, protože rodiče musí dětem vařit, pomáhat s učením na dálku a nahrazovat vychovatele nebo trenéry volnočasových aktivit. Prohlubují se také rozdíly v závislosti na zázemí jednotlivých rodin,” uvedl pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v příspěvku na Facebooku.

Doporučeno
Pulmicort: Lék na astma, který snížil riziko hospitalizace u nakažených koronavirem až o 90 procent Pulmicort: Lék na astma, který snížil riziko hospitalizace u nakažených koronavirem až o 90 procent 10. února 2021 14:57
Domů
Sdílet
Diskuse