Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. února 2021 14:57
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Pulmicort: Lék na astma, který snížil riziko hospitalizace u nakažených koronavirem až o 90 procent

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kortikoid, který běžně užívají astmatici, podle vědců z Oxfordské univerzity snižuje riziko hospitalizace a zkracuje dobu uzdravení.

Nejnovější studie vědců z Oxfordské univerzity ukázala, že pokud se nakaženým koronavirem v sedmi dnech od projevení příznaků podá lék ze skupiny kortikoidů, riziko hospitalizace těchto pacientů se sníží o 90 % a dokonce se zkrátí doba jejich rekonvalescence. Nadějná studie přitom pracuje s hojně dostupnou a rozšířenou látkou, kterou běžně užívají astmatici.

Doporučeno
Očkování na covid vakcínou Sputnik V v Česku zatím nezačne. Počkáme, než jej schválí Evropská léková agentura, tvrdí Blatný Očkování na covid vakcínou Sputnik V v Česku zatím nezačne. Počkáme, než jej schválí Evropská léková agentura, tvrdí Blatný 10. února 2021 13:48

Klinické studie se během 28 dnů zúčastnilo 146 pacientů, kterým byl podán budesonid s názvem Pulmicort. U nakažených se v porovnání s obvyklou léčbou o 90 procent snížilo riziko hospitalizace, rychleji jim ustoupila horečka a v menší míře se potýkali s dlouhodobými projevy nemoci.

Domů
Sdílet
Diskuse