Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2021 16:48
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

Pokud vláda nevyhlásí nouzový stav, vyhlásím stav nebezpečí, tvrdí hejtman Karlovarského kraje Kulhánek

NEWS ČESKO KARLOVARSKÝ KRAJ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hejtman to uvedl v rozhovoru pro Deník.

„Pokud by nouzový stav v neděli skončil, pak bychom zřejmě museli vyhlásit stav nebezpečí,“ uvedl v rozhovoru pro Deník.cz hejtman karlovarského kraje Jan Kulhánek (STAN). Součástí Karlovarského kraje jsou totiž dva ze tří nejpostiženějších okresů, v nichž řádí koronavirus – Cheb a Sokolov, kde by byl stav nebezpečí vyhlášen. Hejtman je přesvědčen, že jen tak půjde efektivně bojovat proti viru.

Doporučeno
580 policistů na 80 místech. Tolik bezpečnostních složek bude hlídat uzavřené okresy Cheb, Trutnov a Sokolov 580 policistů na 80 místech. Tolik bezpečnostních složek bude hlídat uzavřené okresy Cheb, Trutnov a Sokolov 11. února 2021 13:54

V rozhovoru se Kulhánek přiklání k tomu, aby byl nouzový stav prodloužen. „Umožní to pokračování některých opatření proti šíření nákazy,“ uvedl. Jednání v Poslanecké sněmovně se však vyvíjí jiným směrem, hejtman Karlovarského kraje proto přemýšlí o jiných způsobech, jak zefektivnit boj proti šířící se nákaze. 

Domů
Sdílet
Diskuse