Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2021 17:53
Čas čtení 1:49
Martin Mičuda

Zakladatel kompaktních crossoverů je zde ve 3. generaci. Nový Qashqai sází výhradně na hybridní pohon

Zakladatel kompaktních crossoverů je zde ve 3. generaci. Nový Qashqai sází výhradně na hybridní pohon
Zdroj: Nissan
TECH
Uložit Uložené

Svébytný design, nová podvozková architektura a výhradně hybridní motorizace.

Byl to právě Nissan, který v roce 2007 založil segment kompaktních crossoverů s modelem, jehož jméno dokáže dodnes jen málokdo správně napsat. Qashqai krátce nato zaznamenal obrovský úspěch, už po několika měsících na trhu se první generace dostala do desítky nejprodávanějších vozů v Evropě. A to si řekněme, že v ní dlouhodobě figurují podstatně levnější počiny (Polo, Fiesta či Clio), vyšší stavba karoserie ale přinesla své ovoce.

Nyní nám Nissan v rámci současné modelové ofenzívy představuje zcela novou, v pořadí 3. generaci. Ta přichází na scénu po více než 3 milionech prodaných kusů předešlých provedení. Novinka je od základů přepracovaná, sází na svébytný design, modernější architekturu a výhradně hybridní technologii.

Nissan, Qashqai,
Zdroj: https://global.nissannews.com/en/releases/all-new-qashqai-debut-in-europe#

Základní linie se sice až tak nemění, oba konce karoserie jsou ale značně modernější a zároveň i tvarově agresivnější. Charakteristickým rysem je vystupující maska ​​a specificky tvarované full-LED světlomety s denním svícením, které připomíná bumerang. V rámci příplatkové výbavy dokonce Nissan už i v této třídě nabídne Matrix LED technologii. Qashqai mezigeneračně narostl o pár centimetrů v každém směru, zavazadlový prostor se však zvětšil o citelných 50 litrů – na 450 litrů.

Domů
Sdílet
Diskuse