Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2021 18:15
Čas čtení 0:28
Adam Novosad

Žena si stáhla kalhotky a použila je jako roušku, když ji v obchodě bez ochrany tváře odmítli obsloužit

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Incident se odehrál v Jihoafrické republice, kde se šíří nebezpečnější mutace.

Nošení roušky stále představuje pro některé lidi problém. Žena v supermarketu v Jihoafrické republice si odmítla nasadit roušku, ale pracovnice bezpečnostní služby ji ve frontě před pokladnou upozornila, že bez zakrytého nosu a úst nebude obsloužena. Mezi oběma osobami v obchodě Pick n Pay následně proběhla krátká diskuse, informuje The Independent.

Rozhořčená žena sice roušku neměla, ale rozhodla se improvizovat. Sehnula se, stáhla si spodní prádlo a namísto roušky si natáhla na obličej kalhotky. Supermarket ani jihoafrická vláda specificky nedefinovaly, zda lze spodní prádlo používat jako dočasnou roušku na obličej, a tak ženu nakonec obsloužili.

Doporučeno
Mapa okresů ČR: Prohlédni si území, které bys po dobu tři týdnů neměl opouštět Mapa okresů ČR: Prohlédni si území, které bys po dobu tři týdnů neměl opouštět 27. února 2021 12:08

Na druhé straně, spodní prádlo použité jako alternativa roušky samozřejmě nemá téměř žádný účinek, protože nezabraňuje přenosu miniaturních částic mezi potenciálně nakaženými osobami a prostředím.

Domů
Sdílet
Diskuse