Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2021 7:55
Čas čtení 0:43
Adam Novosad

Bill Gates prozradil, zda preferuje Android, nebo iOS a iPhone. Nejdůležitější je prý flexibilita vývojářů a softwaru

NEWS
Uložit Uložené

Zakladatel Microsoftu preferuje Android, ale s iPhony si rád hraje, aby měl přehled o tom, co je nového.

Bill Gates preferuje Android namísto operačního systému iOS ve smartphonech iPhone. Miliardář a zakladatel společnosti Microsoft tento názor paradoxně vyjádřil v rozhovoru přes aplikaci Clubhouse, která je momentálně dostupná pouze na zařízení od Applu. Reportér Andrew Ross Sorking ho sice primárně zpovídal o klimatických změnách, ale řeč přišla i na technologie, uvádí 9to5Mac.

Doporučeno
Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo i pro jablíčkáře (Recenze) Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo i pro jablíčkáře (Recenze) 1. února 2021 12:30

Gates není v ekosystému Androidu žádným nováčkem, protože v minulosti několikrát prohlásil, že používá hlavně operační systém od Googlu, ale na iPhone nezanevřel. Stále však preferuje právě Android, a to zejména z důvodu, že v něm od výroby často najde nainstalované produkty od Microsoftu a vývoj softwaru je podle něj mnohem flexibilnější.

„Ve skutečnosti používám telefon s Androidem. Protože chci mít přehled o všem, často si hraji s iPhony, ale u sebe nosím Android. Někteří výrobci [zařízení s Androidem] předem instalují software od Microsoftu takovým způsobem, který mi zjednodušuje používání,“ vysvětlil Gates.

Větší flexibilitu vidí zejména v tom, jak software spolupracuje s operačním systémem, což může být v Apple ekosystému těžkopádné. Nepovažuje se ale za žádného puritána, protože mnoho přátel a známých kolem něj preferuje právě iPhone.

Domů
Sdílet
Diskuse