Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2021 13:59
Čas čtení 2:07
Tereza Šnajdrová

Sám neodstoupím, říká Blatný. Toto jsou reakce opozice na Zemanova slova

Sám neodstoupím, říká Blatný. Toto jsou reakce opozice na Zemanova slova
Zdroj: TASR/Martin Baumann/Úřad vlády ČR
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Nejen opozice, ale i Jan Hamáček (ČSSD) se vyjádřili k Zemanově výzvě o odvolání Blatného, šéfky SÚKL Storové a ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD).

Před pár hodinami obletěla internet zpráva, že prezident Miloš Zeman po premiérovi požaduje odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), šéfky SÚKL Ireny Storové a ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). První dva zmíněné prezident označil za největší překážky pro dovoz ruské vakcíny Sputnik V do České republiky, k čemuž se již vyjádřil i sám ministr Blatný (za ANO), předseda ČSSD Jan Hamáček nebo stranický předseda Petr Fiala (ODS).

Doporučeno
Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL 10. března 2021 12:25

Oni, a to chci říci zcela veřejně a nahlas, nesou plnou odpovědnost za tato úmrtí,“ vyjádřil se Zeman k Blatnému a Sotorové, která dlouhodobě odmítá užití ruské vakcíny Sputnik V, neboť není schválena Evropskou unií. Prezident proto po Andrejovi Babišovi (ANO) požaduje jejich odvolání, proti čemuž se vyslovil i sám ministr zdravotnictví. „Sám neodstoupím. Trvám na tom, že Sputnik V musí mít před možným využitím v ČR souhlas EMA,reagoval.

Domů
Sdílet
Diskuse