Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2021 12:25
Čas čtení 1:08
Tereza Šnajdrová

Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL

Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS ANDREJ BABIŠ KORONAVIRUS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Po premiérovi požaduje také odvolání ministra zahraničí Tomáše Petříčka.

Již delší dobu prezident Miloš Zeman veřejně kritizuje ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO)  a v rozhovoru pro Parlamentní listy se ostře opřel i do ředitelky SÚKL Ireny Storové a ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Podle prezidenta by všichni jmenovaní měli být odvoláni ze svých funkcí, o čemž nyní bude přesvědčovat i premiéra Andreje Babiše (ANO).

Doporučeno
Vláda bude diskutovat o rozvolňování nejdříve až po Velikonocích, řekl Babiš Vláda bude diskutovat o rozvolňování nejdříve až po Velikonocích, řekl Babiš 9. března 2021 18:38

Dvěma největšími překážkami jsou ministr zdravotnictví Blatný a také ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv,“ uvedl v rozhovoru Miloš Zeman. Reagoval tak na otázku týkající se použití ruské vakcíny Sputnik V v českém zdravotnictví. „Oni, a to chci říci zcela veřejně a nahlas, nesou plnou odpovědnost za tato úmrtí,obvinil pak Blatného a Storovou. 

Domů
Sdílet
Diskuse