Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah vznikl ve spolupráci se společností P&G.
16. března 2021 15:00
Čas čtení 1:34
Vojtěch Vanda

Čeští studenti postoupili v soutěži P&G CEO Challenge mezi 8 nejlepších týmů Evropy

Čeští studenti postoupili v soutěži P&G CEO Challenge mezi 8 nejlepších týmů Evropy
Zdroj: pixabay.com/CC0
ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Vysokoškoláci Daniel Dvořáček, Adam Palivec a Martin Šimáček dokázali, že byznys plány jim cizí nejsou, a budou reprezentovat české know-how v celoevropském finále soutěže.

Čeští studenti se ve světě neztratí. To dokazuje trojice Daniel Dvořáček, Adam Palivec a Martin Šimáček, kteří v soutěži P&G CEO Challenge, která testuje smysl soutěžících pro byznys strategii a řešení problémů s ní spojenými, vyhráli středoevropské kolo a postoupili do celoevropského finále mezi 8 nejlepších týmů. 

muž manažer startup psaní
Zdroj: pixabay.com/CC0

Dvořáček z VUT, Palivec z VŠE a Šimáček z Imperial College London zaznamenali opravdu velký úspěch, když ve středoevropském kole, které se kvůli koronaviru konalo on-line, porazili 469 jednotlivců, a postoupili mezi 8 nejlepších týmů Evropy„Všichni tři máme rádi výzvy, proto jsme se téměř ihned po objevení soutěže přihlásili. V covidově-internetové době je o něco obtížnější hledat nové výzvy, a tak jsme se do této soutěže vrhli po hlavě,“ vyjádřila skupina svoji motivaci soutěžit.

Ve dvou dnech, v nichž středoevropské finále probíhalo, museli soutěžící zvládnout vstřebat informace z prezentací zaměstnanců firmy Procter & Gamble na témata, jako jsou Power BI, udržitelnost, behaviorální věda užívaná v obchodech nebo budování osobní značky. Druhý den zase museli studenti pracovat na případové studii, kdy vymýšleli iniciativu pro Oral-B, která by přispěla ke snížení produkce plastového odpadu a zvýšila udržitelnost výrobků dentální hygieny.

muž práce kancelář počítač psaní
Zdroj: pixabay/CC0/volně k užití

Motivace k recyklaci prostřednictvím aplikace

Češi přišli s projektem řešícím problematiku recyklace, jelikož seznali, že spotřebitelům chybí motivace k tomu, aby se chovali dlouhodobě ekologicky. Vytvořili proto návrh pro mobilní aplikaci, která by hrami a způsobem odměňování uživatele motivovala. Tento návrh se porotcům líbil hlavně proto, jelikož byl dobře promyšlený a téměř okamžitě aplikovatelný bez vysokých nákladů na další vývoj.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Pozoruhodné je také to, že se jim povedlo něco takového vytvořit v on-line prostředí. „Online prostředí má zajisté svoje výhody i nevýhody. Nemuseli jsme nikam cestovat, každý člen týmu to ale vnímá jinak - pro někoho se jedná o výhodu, pro někoho o nevýhodu. Co se týče celkového zážitku z akce a možnosti poznávat další studenty, zde je očividné, že prezenční akce vždy vyhraje,“ tvrdí tým Čechů.

P&G
Zdroj: P&G

„I přes digitální povahu akce však musíme organizátory pochválit. Celý program byl velmi dobře strukturovaný, networking v omezené míře proběhl a naše výkonnost nebyla digitálním prostředím téměř vůbec ovlivněna,“ dodali. 

Pro někoho bohužel, pro někoho je to super, nicméně celoevropské finále, do kterého české trio míří, bude také on-line, a proběhne 25. a 26. března. A pokud by jejich byznys plán uspěl i zde, už jen kvůli nim doufáme, že bude povoleno cestovat. Podívali by se totiž na globální finále, které se bude konat v hlavním městě Mexika Mexico City

Domů
Sdílet
Diskuse