Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2021 15:27
Čas čtení 0:31
Adam Novosad

Slovensko zakázalo svým občanům cestování na dovolené do zahraničí

NEWS KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Cestování za hranice z důvodu rekreace se u našich východních sousedů zakazuje.

Dočasný slovenský ministr zdravotnictví Eduard Heger na tiskové konferenci oznámil, že vláda zakáže cestování na dovolené do zahraničí. Cesta do zahraničí z důvodu rekreace tak vypadne z výjimek ze zákazu vycházení. Slovenská vláda si podle Hegera uvědomuje, že není fér, když lidé cestují na dovolené, ale nemohou přejet z okresu do okresu.

„Můžete cestovat do zahraničí kromě účelu rekreace,“ odpověděl Heger na otázku, jak bude vypadat aktualizovaný text zákazu vycházení. Za hranice tak budou Slováci nadále smět vycestovat pouze tehdy, pokud budou mít jiný důvod než ten, že chtějí odejít k rekreaci na dovolenou.

Doporučeno
Evropská komise představila návrh digitálního pasu, který bude sloužit k cestování napříč Evropskou unií Evropská komise představila návrh digitálního pasu, který bude sloužit k cestování napříč Evropskou unií 17. března 2021 14:54

Heger zároveň přiznal, že nařízení se bude dát poměrně jednoduše obejít. Poprosil ale lidi, aby to nedělali. Ministerstvo zdravotnictví vysvětluje, že lidé cestování do zahraničí zneužívali, často si zaškrtávali ve formuláři E-hranice status pendlera, aby se díky tomu mohli vyhnout karanténě.

Domů
Sdílet
Diskuse