Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2021 16:19
Čas čtení 0:31
Kamila Šebestová

Polsko, Francie i Německo se připravují na třetí vlnu koronaviru a zavádějí lockdown

Polsko, Francie i Německo se připravují na třetí vlnu koronaviru a zavádějí lockdown
Zdroj: Getty Images
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V některých zemích se situace zhoršuje a odborníci hovoří o třetí vlně.

Teprve nedávno se v Německu opatření uvolňovala, ale dnes se Němci obávají dalšího tvrdého lockdownu v důsledku třetí vlny. Počet případů u nich za poslední týdny prudce stoupl. Podle slovenského Denníku N se vláda rozhodla zavést tvrdý lockdown, pokud přibude 100 nových případů na 100 tisíc obyvatel.

Doporučeno
Přehled: Kolik dávek jaké vakcíny Česko obdrží v průběhu roku 2021 Přehled: Kolik dávek jaké vakcíny Česko obdrží v průběhu roku 2021 18. března 2021 14:35

Třetí vlnu eviduje i Polsko, které zaznamenává od listopadu největší nárůst případů. Nastolilo tedy opětovný lockdown, ačkoli opatření již nejsou tak přísná jako předtím. Podle BBC je podobná situace i ve Francii, kde země rovněž zavádí lockdown.

Podobně jsou na tom i Italové. Loni to byla první země, která zavedla celonárodní lockdown. Tento týden se k zavedení přísných opatření a zavírání podniků vracejí znovu. Podle deníku New York Times italský premiér Mario Draghi varoval Itálii, že čelí další vlně nákazy, která pramení z různých variant koronaviru.

Domů
Sdílet
Diskuse