Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2021 19:13
Čas čtení 0:54
Adam Novosad

Skupina youtubera Davida Dobrika čelí obvinění ze znásilnění. Velcí sponzoři s vlogerem se slovenskými kořeny ruší smlouvy

Skupina youtubera Davida Dobrika čelí obvinění ze znásilnění. Velcí sponzoři s vlogerem se slovenskými kořeny ruší smlouvy
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="Wikimedia Commons/America's Most Musical Family (licence: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode)" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">creativecommons.org</a>
NEWS YOUTUBE
Uložit Uložené

Známý vloger David Dobrik ztrácí podporu svých sponzorů kvůli obvinění ze znásilnění ve Vlog Squadu.

Známý YouTuber David Dobrik rychle ztrácí fanoušky i sponzory poté, co na veřejnost proniklo obvinění ze znásilnění zevnitř jeho skupiny zvané Vlog Squad. Mladá žena svůj příběh o sexuálním útoku řekla magazínu Insider.

Znásilnění se podle ní odehrálo v roce 2018, kdy jako 20letá přišla s kamarády pomoci Dobrikovi s produkcí nového videa. Členové Vlog Squadu jí údajně zajistili tolik alkoholu, že ho vypila příliš, čehož měl zneužít Durte Dom alias Dominykas Zeglaitis. Žena řekla, že ji Zeglaitis znásilnil během skupinového sexu, když nebyla plně při vědomí a nemohla se sexem souhlasit.

Doporučeno
Veronica Biasiol: Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům nikdo nekritizuje (Rozhovor) Veronica Biasiol: Asi jsem se měla narodit jako chlap. Chlapy většinou za vyjadřování se k prsům nikdo nekritizuje (Rozhovor) 19. prosince 2020 11:22
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený DAVID DOBRIK (@daviddobrik)

Vlog z produkce tohoto videa tehdy David Dobrik vydal pod názvem „SHE SHOULD NOT HAVE PLAYED WITH FIRE!!“, což v překladu znamená, že si neměla zahrávat s ohněm. Video obsahuje části okrajově zachycující údajný sex v trojici, který měl být podle ženy znásilněním. Vlog nakonec Dobrik odstranil na žádost samotné ženy a Zeglaitis postupem času od roku 2019 z Vlog Squadu odešel, uvádí Forbes.

V reakci na obvinění nyní David Dobrik čelí hněvu svých dosavadních sponzorů. Spolupráci s ním zrušily firmy jako DoorDash, EA Sports či Dollar Shave Club. Vlogerovi se slovenskými kořeny nepomohlo ani ospravedlnění, které na YouTube nahrál během uplynulého týdne.

Říká v něm, jak důležitý je souhlas v sexuálním styku, který musí udělit obě strany, chce zlepšit své chování, ale zejména se distancuje od svých bývalých kamarádů jako Zeglaitis.

Domů
Sdílet
Diskuse