Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2021 6:21
Čas čtení 0:53
Daniel Mikolášik

Miliardáři jako Elon Musk či Bill Gates během pandemie vydělali přes 1,3 bilionu dolarů

Miliardáři jako Elon Musk či Bill Gates během pandemie vydělali přes 1,3 bilionu dolarů
Zdroj: Pascal Le Segretain/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Nejlépe se dařilo Muskovi, jehož majetek se za poslední rok zvýšil až o 559 %.

Zatímco mnozí menší podnikatelé po celém světě kvůli koronaviru krachují, ti nejmocnější a nejbohatší si rozhodně nemají na co stěžovat. Majetek největších miliardářů totiž za rok pandemie vzrostl o 1,3 bilionu amerických dolarů.

Od března minulého roku vzrostlo jejich bohatství o 45 procent, z asi tří bilionů dolarů na 4,3 bilionu v současnosti. Vyplývá to z nejnovější zprávy, kterou publikoval výzkumný tým Institutu pro politické studie (IPS) ve spolupráci se společností Američané za daňovou spravedlnost (ATF).

Doporučeno
Tesla investovala do Bitcoinu 1,5 miliardy dolarů. Automobilka bude akceptovat kryptoměnu jako novou formu platby Tesla investovala do Bitcoinu 1,5 miliardy dolarů. Automobilka bude akceptovat kryptoměnu jako novou formu platby 8. února 2021 18:42
Elon Musk
Zdroj: TASR/AP

Nejlépe se podle studie dařilo generálnímu řediteli společnosti Tesla Elonu Muskovi, šéfovi Amazonu Jeffu Bezosovi a zakladateli Facebooku Marku Zuckerbergovi. Muskův majetek se za poslední rok zvýšil až o 559 %, Bezosův o 58 % a Zuckerbergův o 86 %. Na seznamu jsou i jména jako Bill Gates, Larry Page nebo bývalá Bezosova manželka MacKenzie Scott.

Domů
Sdílet
Diskuse