Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2021 18:42
Čas čtení 0:33
Lukáš Čelka

Tesla investovala do Bitcoinu 1,5 miliardy dolarů. Automobilka bude akceptovat kryptoměnu jako novou formu platby

NEWS
Uložit Uložené

Tesla vsadila na Bitcoin po aktualizaci své investiční politiky.

Společnost Tesla Inc. investovala 1,5 miliardy dolarů do Bitcoinu. Lídr trhu s elektrickými vozidly zároveň naznačil, že se chystá akceptovat kryptoměnu jako novou formu platby, informoval o tom portál Bloomberg.

Tesla vsadila na Bitcion po aktualizaci své investiční politiky, která minulý měsíc umožnila společnosti investovat do digitálních aktiv i do zlatých cihliček nebo fondů, které obchodují na burze se zlatem.

Doporučeno
Bitcoin díky Elonu Muskovi vzrostl o 20 %. Stačilo, že si změnil popis profilu na Twitteru Bitcoin díky Elonu Muskovi vzrostl o 20 %. Stačilo, že si změnil popis profilu na Twitteru 30. ledna 2021 19:16

„Očekáváme, že v blízké budoucnosti začneme akceptovat Bitcoin jako formu platby za naše produkty, a to na základě platných zákonů, na začátku v omezené míře,“ uvedla Tesla při registraci cenných papírů.

Cena Bitcoinu v pondělí vyskočila o 12 % a dostala se až na 43 200 dolarů, čili na nové rekordní maximum. Akcie Tesly v předburzovém obchodování posílily o více než 2 %. Generální ředitel Tesly Elon Musk často tweetoval o tématech týkajících se kryptoměny, přičemž začátkem tohoto měsíce označil Bitcoin v rozhovoru za „dobrou věc“.

Domů
Sdílet
Diskuse