Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2021 13:37
Čas čtení 0:42
Lukáš Čelka

Jedna z největších lodí světa uvízla v Suezském průplavu. Zablokovala tak významné obchodní trasy

Jedna z největších lodí světa uvízla v Suezském průplavu. Zablokovala tak významné obchodní trasy
Zdroj: FOTO TASR/AP
NEWS EGYPT
Uložit Uložené

Suezský průplav je velmi důležitý pro námořní dopravu, protože přes něj mohou lodě proplouvat ze Středozemního do Rudého moře a naopak, aniž by musely obeplout Afriku.

Do mělčiny Suezského průplavu narazila obrovská kontejnerová loď Ever Given. Egyptské úřady, které mají pod správou přístav, oznámily, že už pracují na odtažení lodi. Informoval o tom portál BBC.

Obrovské plavidlo – nákladní kontejnerová loď Ever Given – patří k největším na světě. Váží přibližně 200 tisíc tun a jeho trup měří 400 metrů. Šéf úřadu admirál Usáma Rabíja se vyjádřil, že historické úseky Suezského průplavu už otevírají, aby zmírnily zácpu v námořní dopravě.

Doporučeno
Putin se nechal očkovat za zavřenými dveřmi. Neprozradil ani to, jakou vakcínou Putin se nechal očkovat za zavřenými dveřmi. Neprozradil ani to, jakou vakcínou 24. března 2021 12:35
Domů
Sdílet
Diskuse