Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2021 v 12:56
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Zeman se trvale přesune na vozík

Zeman se trvale přesune na vozík
Zdroj: TASR - Marko Erd
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident na vozíku absolvuje i oslavy 28. října.

Prezident Miloš Zeman oznámil, že kvůli problémům s nohama se hodlá trvale přesunout na vozík. Na něm se prý už nyní pohybuje v Lánech a hodlá na něm absolvovat i předávání státních vyznamenání 28. října ve Vladislavském sále. Řekl to v rozhovoru pro Blesk.cz.

Doporučeno
„Pozvěte hyeny,“ prohlásil prezident směrem k novinářům těsně před jmenováním nového ministra zdravotnictví „Pozvěte hyeny,“ prohlásil prezident směrem k novinářům těsně před jmenováním nového ministra zdravotnictví 7. dubna 2021 v 13:15

O tom, že se chystá používat vozík, informoval Zeman už v únoru, kdy uvedl, že je prý pohodlnější na delších chodbách. Kromě toho, že prezident trpí cukrovkou, se také dlouhodobě léčí s neuropatií nohou. Ta způsobuje ztrátu citlivosti.

„Spraví se ty nohy, nebo ne? Když se spraví, je zbytečné přesedlat na vozík. Když ne, proč se trápit s chůzí, proč se nechat vláčet jinak skvělou ochrankou?“ řekl mimo jiné pro Blesk.

V rozhovoru se také rozhovořil o nedávné výměně ministra zdravotnictví Jana Blatného, kterého nahradil Petr Arenberger (za ANO). Prezident řekl, že o konci Blatného věděl ještě předtím než on sám nebo média.

Domů
Sdílet
Diskuse