Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2021 17:21
Čas čtení 0:49
Kamila Šebestová

Domorodý kmen uctíval prince Philipa jako boha. Po jeho smrti jej chtějí nahradit princem Charlesem

Domorodý kmen uctíval prince Philipa jako boha. Po jeho smrti jej chtějí nahradit princem Charlesem
Zdroj: WPA Pool/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Kmen na ostrově Tanna po smrti prince Philipa zahájil sto dní smutku.

Domorodý kmen z ostrova Tanna v jižním Pacifiku věřil, že anglický princ Philip byl bohem. Úpěnlivě se k němu modlili a doufali, že ho jejich modlitby ochrání. Podle portálu Ladbible je velmi zasáhla nedávná informace o jeho smrti a zahájili sto dní smutku. Po jeho smrti se rozhodli za svého nového boha stanovit jeho syna prince Charlese.

„Nikdy jsem ho nepotkal, ale velmi mě mrzí ztráta jeho otce. Máme k němu silné pouto,“

řekl náčelník kmene Kahla. Rovněž řekl v rozhovoru pro deník Daily Mail, že by chtěl, aby princ Charles přišel navštívit kmen a popovídal si s nimi.

Doporučeno
Princ Philip se dožil úctyhodných 99 let. Milující manžel a přísný otec stál po boku královny Alžběty II. bezmála sedm desetiletí Princ Philip se dožil úctyhodných 99 let. Milující manžel a přísný otec stál po boku královny Alžběty II. bezmála sedm desetiletí 9. dubna 2021 14:14


Ostrovní kmen poslal královské rodině video, kde náčelník zdůraznil, jak silné spojení cítí mezi ostrovem Tanna a Angličany. Posílá jim vzkaz, ve kterém jim vyjadřuje soustrast.

„Duch prince Philipa opustil jeho tělo, ale stále žije. Nyní je ještě příliš brzy na to, abychom věděli, kde přesně se jeho duše usídlí,“ řekl náčelník. „Jeho duch se k nám vrátí a bude s námi žít.“


Když se členové kmene dozvěděli o smrti prince Philipa, byli v šoku. Podle několika zdrojů to velmi prožívali. Muži byli zticha a mnoho žen se rozplakalo. Vévodu z Edinburghu uctívali dlouhá léta od jeho návštěvy s anglickou královnou v roce 1971. Princ Philip zemřel 9. dubna ve věku 99 let.

Domů
Sdílet
Diskuse