Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2021 14:37
Čas čtení 0:52
Tímea Krauszová

Takto zní hymna fotbalového mistrovství Evropy 2020, za kterou stojí Bono Vox, Edge a Martin Garrix

Takto zní hymna fotbalového mistrovství Evropy 2020, za kterou stojí Bono Vox, Edge a Martin Garrix
Zdroj: Unsplash/Chaos Soccer Gear/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Mistrovství Evropy, které se kvůli koronaviru odložilo, začne už za necelý měsíc.

Legendární zpěvák Bono Vox a jeho kolega hudebník a zpěvák Edge ve spolupráci s producentem a DJ Martinem Garrixem nahráli oficiální hymnu pro fotbalové EURO 2020. Přestože je již rok 2021, na oficiální hymnu i na samotné mistrovství jsme si vzhledem k pandemii museli počkat. Novou hymnu UEFA vypustila do světa necelý měsíc před začátkem evropského mistrovství, které odstartuje již 12. června 2021 v Římě.

Doporučeno
MS v hokeji 2021: Čechům se rýsuje sestava, tým posílili 4 hráči z NHL, šampion Švýcarska a Finska MS v hokeji 2021: Čechům se rýsuje sestava, tým posílili 4 hráči z NHL, šampion Švýcarska a Finska 14. května 2021 13:22

Světová jména v nové fotbalové hymně

„Oficiální píseň vznikla na oslavu fotbalu a UEFA EURO 2020, jedné z největších fotbalových akcí na světě,“ zní oficiální tisková zpráva k novince s názvem We Are The People. Nese v sobě pozitivní energii a odráží naději a odhodlání, které budou týmy potřebovat na své cestě za úspěchem. Klíčové je téma jednoty, které odráží i fakt, že poprvé v historii bude mistrovství Evropy napříč kontinentem.

Martin Garrix popsal svou zkušenost s hvězdami kapely U2 jako neuvěřitelnou. „Jsem velmi hrdý na to, co jsme spolu vytvořili, a mám radost, že se o to konečně mohu podělit se světem!“

Cílem hymny je také naladit fanoušky na nadcházející mistrovství a na správnou atmosféru. V textu zaznívá silné povzbuzení. „My jsme ti lidé, na které jsme čekali,“ zní v refrénu s odkazem na sílu lidstva povstat i po válkách a konfliktech. V písni je několik odkazů na hrůzy, se kterými jsme se ve světě vyrovnávali v posledních letech.

Domů
Sdílet
Diskuse