Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2021 9:30
Čas čtení 5:01
Dominik Vetrák

TOP 5: Nejlepší hokejové filmy, jejichž příběhy a sportovní momenty zvednou ze sedačky úplně každého

TOP 5: Nejlepší hokejové filmy, jejichž příběhy a sportovní momenty zvednou ze sedačky úplně každého
Zdroj: Magnolia Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Toto je 5 skvělých filmů a 2 dokumenty, které musí vidět každý fanoušek sportu a hokeje.

Hokej je bezpochyby nejoblíbenějším zimním sportem nejen v Česku. Aktuálně to dokazuje mistrovství světa v hokeji, které se koná v Lotyšsku. Náš hokejový výběr na mistrovství předvádí výkony, kterými těší snad každého Čecha. Hokejová nálada je v Česku opravdu úžasná, a proto je vhodný čas doporučit ty nejlepší hokejové filmy, které v tobě motivaci a optimistickou víru v úžasné výsledky ještě posílí.

Doporučeno
5 důvodů, proč se musíme vrátit do kin a ve velkém podpořit filmy 5 důvodů, proč se musíme vrátit do kin a ve velkém podpořit filmy 27. května 2021 15:28

1. Goon (režie: Michael Dowse, 2011)

Goon je jeden z těch nezapomenutelných sportovních filmů, které oplývají zábavnými a zajímavými tématy i mimo sportovní scény. Hlavní postavou je Doug Glatt (Seann William Scott, známý z komedie Prci, prci, prcičky jako Stiffler), rváč s dobrým srdcem, který si však nenechá skákat po hlavě a rád hájí slabší.

Během jednoho menšího hokejového zápasu lehce složí na zem agresivního hráče. Neunikne to pozornosti trenéra místního hokejového týmu, který ho angažuje jako jakéhosi bodyguarda pro vycházející, problémovou hvězdu týmu. Doug nemá velké zkušenosti s hokejem ani s bruslením, ale rozdávání úderů mu jde, a tak si v týmu rychle najde své místo.

Film je plný originálních komediálních scén a pobaví každý typ diváka. Potěší i záběry z hokejového kluziště, nějaké ty cool sportovní momenty a oblíbíš si i postavy. Jde o ideální oddechový film na každé období. Snímek nabízí i dramatické momenty a kromě Scotta si v něm zahráli i Liv Schreiber nebo Jay Baruchel.

Zčásti jde o duchovního nástupce filmu Slap Shot, o kterém se pobavíme níže. Goon se dočkal i pokračování. Nejde o nic úžasného, ale pokud si užiješ jedničku, pravděpodobně tě pobaví i dvojka.

 

2. The Mighty Ducks (režie: Stephen Herek, 1992)

Emilio Estevez (The Breakfast Club) zde hraje Gordona Bombaye, egoistického a sobeckého právníka z Minnesoty, kterého při kontrole zastaví policie. Ta zjistí, že řídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Trestem mu je povinnost trénovat mladé hokejové mužstvo. Jde o klasický příběh, kdy se vedle sebe postaví postavy ze dvou odlišných konců, které by jinak stály proti sobě (jsou z jiných světů a jsou příliš odlišnými osobnostmi).

I v tomto případě však platí, že jedna skupina se učí od druhé a společně se stanou nejen lepšími lidmi, ale i lepšími sportovci. Je to taková disneyovská verze Coache Cartera, takže je to celé mnohem slušnější, zaměřené na rodinné sledování a kvalitativně o něco slabší.

Zajímavé je, že snímek byl inspirací pro založení hokejového klubu – Mighty Ducks of Anaheim. Disney nakonec tým prodalo a jeho název se změnil na Anaheim Ducks, tým, který fanoušci NHL velmi dobře znají.

 


3. Miracle (režie: Gavin O'Connor, 2004)

Miracle je pravděpodobně nejlepší hokejový film, jaký si můžeš zapnout. Sledujeme v něm zdramatizovanou rekapitulaci skutečných událostí z roku 1980. Nacházíme se v době, kdy světovému hokeji vládne neporazitelný Sovětský svaz se soupiskou plnou hvězdných jmen.

Mistrovství světa v hokeji konající se v Lake Placid v roce 1980 se však pro americký sport stalo posvátným příkladem sportovního zázraku a toho, že s velkým odhodláním a tvrdou prací lze porazit kohokoliv. Na již zmíněném MS je pochopitelně za vítěze již v předstihu označena bezchybná sovětská hokejová mašina.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 98853 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Který hokejový film od oscarového režiséra a herce musíš vidět.
  • Který hokejový dokument je povinností pro každého fanouška hokeje a ne, není to ten o Demitrovi.
  • Který film s Russellem Crowem ti udělá dokonalou hokejovou náladu.
  • Proč je Miracle úžasným, nejen hokejovým filmem, který si zaslouží mnohem větší slávu.
Domů
Sdílet
Diskuse