Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2021 21:31
Čas čtení 0:34
Tímea Krauszová

Stádo slonů, které uprchlo z čínské rezervace, za sebou nechává hotovou spoušť

Stádo slonů, které uprchlo z čínské rezervace, za sebou nechává hotovou spoušť
Zdroj: Flickr/Benh LIEU SONG/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Ušli již stovky kilometrů a cestou zničili vesnice i pole.

Stádo 15 slonů opustilo čínskou rezervaci a migruje po zemi. Zatím ušli 500 kilometrů, zničili desítky hektarů půdy a podle místních médií se výše škody, kterou způsobili, blíží k 25 milionům korun. Zanechávají za sebou spoušť a nyní hrozí, že se přeženou 7milionovým městem, informuje Independent.

Doporučeno
Mladý muž si v průběhu několika let dal více než 40 tisíc pilulek extáze Mladý muž si v průběhu několika let dal více než 40 tisíc pilulek extáze 3. června 2021 7:14

Putují na sever

Sloni uprchli z přírodní rezervace v provincii Jün-nan na jihu Číny ještě loni a ušli několik stovek kilometrů. Zatoulali se i do vesnic a několikrát došlo i ke střetu s lidmi. Podle místních médií střety neměly smrtelné následky.

Není jasné, proč sloni vůbec uprchli a směřují na sever. Dnes se již přibližují k městu Kchun-ming, hlavnímu městu provincie, ve kterém žije několik milionů lidí. Úřady se je snaží přesměrovat (blokádami na silnici či pomocí jídla), aby se městům vyhnuli.

Monitorují je stovky lidí, více než 70 aut a několik dronů. Na své cestě už poškodili vesnice, pole či stodoly.

Domů
Sdílet
Diskuse