Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2021 17:11
Čas čtení 0:51
Adam Novosad

Řada lidí se po karanténě odmítá vrátit do práce, protože začali obchodovat s kryptoměnami

Řada lidí se po karanténě odmítá vrátit do práce, protože začali obchodovat s kryptoměnami
Zdroj: Pexels/CC0/volně k užití
NEWS KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Hodnota digitálních mincí se ale v posledních dvou měsících propadla.

Část lidí se již po pandemii koronaviru neplánuje vrátit od práce. Nejčastěji sice jde o starší generaci, které nezůstávala dlouhá doba do důchodu, a tak se rozhodla tento průběh urychlit. Jedním z důvodů jsou překvapivě i kryptoměny, informuje Yahoo Finance.

Šéfka portálu CareerBuilder Irina Novoselsk, která řídí jednu z největších stránek s nabídkami práce, vysvětluje, že řada lidí během karantény podlehla obchodování s digitálními mincemi.

Pokud se jim začalo dařit a uvědomili si, že za mnohem kratší dobu dokáží vydělat více peněz než ve svém zaměstnání, buď se do práce nevracejí vůbec, nebo od zaměstnavatele žádají zredukování svého úvazku.

Doporučeno
Velký rozhovor s Ivanem Bartošem: Volby budou hodně špinavé. Kdyby nás Babiš poslouchal, nemuselo zemřít 30 tisíc lidí Velký rozhovor s Ivanem Bartošem: Volby budou hodně špinavé. Kdyby nás Babiš poslouchal, nemuselo zemřít 30 tisíc lidí 3. června 2021 16:25

„Snižují hodiny, které chtějí odpracovat, na základě toho, co se děje na trhu s kryptoměnami,“ konstatuje Novoselská. „Vydělávají peníze k práci a už neplánují pracovat na plný úvazek,“ dodává se slovy, že se část pracovní síly naučila podpořit svůj hlavní příjem ziskem z obchodování s kryptoměnami, a tak ztratila motivaci pracovat naplno.

V tomto případě jde o situaci na trhu ve Spojených státech amerických. V USA podle odhadů vlastní kryptoměny už 14 % dospělé populace.

Někteří noví obchodníci s kryptoměnami, kteří se odmítli vrátit do práce, však své rozhodnutí možná brzy přehodnotí. Hodnota Bitcoinu jako nejpopulárnější kryptoměny v posledních dvou měsících spadla o téměř 50 procent a nikdo si netroufá odhadnout, zda a kdy se vrátí k překonávání svého dosavadního vrcholu.

Doporučeno
Influencerka se tvářila, že letí byznys třídou. Cestující ji ale prohlédli a postarali se jí o ostudu Influencerka se tvářila, že letí byznys třídou. Cestující ji ale prohlédli a postarali se jí o ostudu 3. června 2021 8:13
Domů
Sdílet
Diskuse