Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2021 7:56
Čas čtení 1:27
Ondřej Jarůšek

Otevřela se registrace k očkování pro další skupinu lidí

Otevřela se registrace k očkování pro další skupinu lidí
Zdroj: TASR/Vladimír Šimíček
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Samoplátci za jednu dávku vakcíny podle Vojtěcha nezaplatí více než 810 korun.

V noci ze čtvrtka na pátek se spustila registrace k očkování proti koronaviru pro další skupinu osob. Tu nyní tvoří samoplátci, tedy lidé bez veřejného zdravotního pojištění. Týká se to jak občanů České republiky, tak i cizinců, kteří mají na našem území povolen pobyt nad 90 dní. Na svém twitterovém účtu o tom informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

„Zpřístupňujeme očkování proti covidu další skupině obyvatel. Od půlnoci se otevře registrace občanům bez veřejného zdravotního pojištění. Třeba cizincům ze třetích zemí, kteří v ČR dlouhodobě žijí a pracují, ale zdravotní pojištění si platí doma,“ napsal ve čtvrtek večer Vojtěch.

„V každém kraji je pro tuto skupinu obyvatel připraveno min. jedno očkovací místo, v Praze jich bude šest. Cena nepřesáhne 810 Kč,“ dodal v dalším tweetu. Očkovat se přitom má látkou od společností Pfizer a BioNtech.

 

Jak se registrovat?

Registrovat se samoplátci mohou na registrace.mzcr.cz/samoplatci. Na stránce vyplníš telefonní číslo, na které ti přijde SMS zpráva s PIN kódem, jenž je potřeba v následujícím kroku. Nejprve však zaškrtneš souhlas se zpracováním osobních údajů a pak klikneš na tlačítko Odeslat. Na obrazovce se ti objeví formulář, do kterého následně PIN zadáš.

V první řadě však musíš počkat, až ti PIN přijde do SMSky. Po jeho vložení do formuláře stiskneš Potvrdit, čímž se dostaneš do registračního formuláře. V něm musíš vyplnit hlavně políčka označená hvězdičkou. Vybereš si zde i očkovací místo, kde se necháš naočkovat. Poté žádost odešleš.

Doporučeno
Registrace k očkování pro skupinu 45+ začne o půlnoci. Víme, kdy se dočká další skupina Registrace k očkování pro skupinu 45+ začne o půlnoci. Víme, kdy se dočká další skupina 10. května 2021 19:30

Zde může nastat prodleva. Budeš totiž čekat na PIN2 kód, který ti znovu přijde na tvůj telefon. Může se ale stát, že na něj budeš čekat několik dnů až týdnů. Až poté můžeš registraci dokončit tím, že si uděláš rezervaci termínu.

 

S sebou na očkování si pak člověk musí přinést doklad totožnosti, doklad k ověření pobytového oprávnění v ČR (neplatí pro obyvatele ČR) a platební kartu nebo hotovost (na některých očkovacích místech lze však platit jen kartou).

Domů
Sdílet
Diskuse