Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2021 16:28
Čas čtení 10:04
Dominik Vetrák

Nadcházející 2 roky uvidíme téměř 20 marveláckých filmů a seriálů. O čem budou a jaké hrdiny a záporáky představí?

Nadcházející 2 roky uvidíme téměř 20 marveláckých filmů a seriálů. O čem budou a jaké hrdiny a záporáky představí?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Marvel chystá neuvěřitelně velkou spoustu seriálů a filmů. Pokud budou všechny tak důležité jako Loki, budeme mít opravdu o čem diskutovat.

Máme za sebou premiéru Black Widow a konec první série Lokiho na Disney+. Předešlý film byl v kinech už před 2 lety, kdy jsme se šli podívat na Spider-Man: Far From Home. Udeřil koronavirus a vše se odsunulo, ale díky streamovací platformě Disney+ jsme se alespoň dočkali nových seriálů v podobě WandaVision a The Falcon and the Winter Soldier.

Marvel Studios tak konečně začíná vydávat své produkty. Kromě filmů si nyní největší fanoušci Marvelu mohou užít i seriály, kterých bude opravdu hodně. Jen do konce tohoto roku uvidíme ještě 3 filmy a 3 seriály, a to je již téměř konec července. V dnešním článku si blíže představíme, o čem budou jednotlivé projekty a jaké herce a postavy v nich uvidíme.

Doporučeno
Svět Marvelu: Žádný Doctor Strange ani Wanda. Loki zapříčinil vznik Multiverse a už brzy se spojí všechny dimenze Marvelu Svět Marvelu: Žádný Doctor Strange ani Wanda. Loki zapříčinil vznik Multiverse a už brzy se spojí všechny dimenze Marvelu 15. července 2021 17:30

What If? – 11. srpen 2021 (Disney+)

23 kratších epizod se zaměří na alternativní události ve světě Marvelu. Jinými slovy půjde o události a postavy z Marvelu v celkem či mírně odlišných situacích, než jaké si pamatujeme z dosavadních filmů a seriálů. Uvidíš tak zombie Avengery, Peggy Carter místo Captain America či T'Challu s hlasem Chadwick Bosemana v roli Star-Lorda. Jak název napovídá, What If znamená v překladu Co když/Co kdyby.

Co kdyby se Iron Man nikdy nestal Iron Manem, protože ho před výbuchem bomby, která mu do hrudi zaklínila nebezpečné střepy, zachránil Killmonger (Michael B. Jordan) ?. Vzhledem k události Lokiho, který otevřel Multiverse, je prospekt tohoto seriálu rázem mnohem zajímavější.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 3. září 2021 (kino)

Dlouhatánský název filmu odpustíme, protože nás seznámí se skutečným Mandarinem, lídrem zločinné organizace Ten Rings, která stála za únosem Tonyho Starka v úplně prvním Iron Manovi. V Iron Manovi 3 si Mandarina zahrál Ben Kingsley, ale ukázalo se, že šlo jen o podvrh a skutečný Mandarin se skrývá. Konečně se ho dočkáme v origin snímku o Shang-Chim, což znamená, že se podíváme na jeho zrod.

Shang-Chi je zřejmě nejznámější asijský marvelácký hrdina, takže očekáváme, že snímek bude v Číně obzvláště populární. Většinu hereckého obsazení tvoří Asiaté a ty se tak můžeš těšit i na postavu Wonga z Doctora Strange. Toho jsi mohl vidět v traileru, kdy bojoval s Abomination. Jde o zelenou obludu z The Incredible Hulk, která se od té doby ve světě Marvelu neukázala.

Takže tu máme návrat Abomination, avšak již v komiksové věrné podobě, Wonga, sympatické hlavní postavy v podání herců Sima Liu a Awkwafiny, Mandarina a zajímavě vypadající choreografie soubojů na styl asijských bojových umění. Marvel nám jednak představí nového hrdinu, jednak nás potěší staršími a oblíbenými postavami. Více se o snímku dozvíš zde.

Eternals – 5. listopad 2021 (kino)

Eternals je velkou hrdinskou týmovkou s pořádně slušným hereckým obsazením. Hlavní role si zahrají Kit Harington a Richard Madden z Game of Thrones, komik Kumail Nanjiani či Brian Tyree Henry z Atlanty. Salmu Hayek a Angelinu Jolie asi představovat netřeba. Eternals stvořili Celestials (v Marvel Cinematic Universe je zastupuje například Grandmaster z Thora či Collector z Guardians of the Galaxy), aby chránili Zemi.

V traileru pro film jsme se však dozvěděli, že ve většině případů vlastně Zemi chránit nemohou. Nevíme tak, proč Avengerům dosud nepomohli, přestože na Zemi žijí zřejmě již stovky let. Možná nám to tvůrci vysvětlí i v souvislosti s koncem Lokiho a Multiverse? Otázkou je i to, jaké hrozbě budou čelit a zda se o tom dozvědí Avengers. Budou obě skupiny chránit Zemi odděleně od sebe, nebo se nakonec spojí?

Pro tým Avengers a celkový čas hrdinů na plátně by jejich spojení dělalo problém, jelikož Eternals tvoří až 10 hrdinů. A protože je to Marvel, nečekáme, že by jich pár zabili už v prvním filmu. Eternals je jedním z nejzajímavějších projektů Marvelu, protože v něm hrají netradiční herci a režíruje Chloe Zhao, která za Nomadland dostala Oscara. Spekulovalo se, že v Eternals uvidíme i mladšího Thanose. Jakkoliv by nás to potěšilo, zřejmě jde pouze o zbožné přání fanoušků. Více se dozvíš zde.

Hawkeye – 2021 (Disney+)

Seriál Hawkeye byl zajímavý už i před filmem Black Widow. Mohli jsme se těšit na to, že Jeremy Renner dostane více prostoru. Jde o šikovného herce, který se správným materiálem a režií dokáže přinést na plátno či obrazovku kvalitní herecké výkony. V seriálu údajně začne přicházet o sluch a definitivně se rozhodne odjet do zaslouženého důchodu. Ať už z vlastní vůle, nebo násilím, bude muset vytrénovat svého nástupce.

V tomto případě jde o nástupkyni Kate Bishop, takže se stanou podobné věci jako v komiksech. Kate si zahraje charismatická a skvělá herečka Hailee Steinfeld (Bumblebee). Kromě těchto dvou herců uvidíme spoustu dalších jako Vera Farmiga, ale v první řadě nás těší účast Tonyho Daltona, jehož budeš znát z Better Call Saul v úchvatné roli Lala Salamanca.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 100898 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jakou roli bude mít Yelena (nová Black Widow) v seriálu Hawkeye a jaké nové hrdiny seriál představí?
  • Ve kterém filmu uvidíme záporáka Kanga?
  • Jak Marvel vyřeší situaci se zesnulým Chadwickem Bosemanem a kdy uvidíme Black Panthera 2
  • Co mají společné Ms. Marvel, The Marvels a Secret Invasion a kdy znovu uvidíme Captain Marvel?
  • Jak zpracují Multiverse filmy Spider-Man 3 a Doctor Strange 2 a čím budou propojeny?
  • Kteří slavní záporáci ze starších Spider-Man filmů se vrátí už tento rok?
  • Kdo bude novým Hulkem a novým Thorem a jaké postavy si zahrají Christian Bale a Oscar Isaac?
Domů
Sdílet
Diskuse