Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2021 14:30
Čas čtení 4:35
Dominik Vetrák

5 skvělých seriálů, u kterých se neubráníš záchvatům smíchu. Všechny najdeš na Netflixu

5 skvělých seriálů, u kterých se neubráníš záchvatům smíchu. Všechny najdeš na Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Na Netflixu najdeš tisíce seriálů, ale málokterý z nich tě skutečně rozesměje.

Když se podíváš do katalogu Netflixu, objevíš v podstatě nekonečné množství filmů a seriálů. Nikdo ovšem nemá čas postupně zhlédnout každou věc. Obzvláště s humorem je to náročnější. Každému z nás se zdá vtipného něco jiného a Netflix nabízí široké spektrum komediálních seriálů a programů, které dokáží pobavit. Těchto pět z nich považujeme za nejlepší.

Většina z nich není přímo od Netflixu, takže je možné, že časem tento katalog opustí. Vysloveně animovaným sitcomům jsme se snažili vyhnout, takže nečekej tipy na Archer či Rick and Morty (tyto dva již na Netflixu stejně nejsou), Final Space, Big Mouth nebo BoJacka Horsemana. Pokud jsi náš pravidelný čtenář, o těchto „must–watch“ seriálech už asi beztak víš (ano, znovu apelujeme na to, aby ses podíval na BoJacka!).

Doporučeno
Nadcházející 2 roky uvidíme téměř 20 marveláckých filmů a seriálů. O čem budou a jaké hrdiny a záporáky představí? Nadcházející 2 roky uvidíme téměř 20 marveláckých filmů a seriálů. O čem budou a jaké hrdiny a záporáky představí? 25. července 2021 16:28

1. Master of None

Aziz Ansari je americký komik, herec, producent, scenárista a prostě všechno, co tě napadne. Jeho zřejmě nejvydařenějším projektem je seriál Master of None, který Netflix originálně produkuje. 

Děj se točí kolem relativně mladého Američana jménem Dev Shah, který je neúspěšným hercem v New Yorku. Na seriálu tě nejvíce zaujmou scény, které ti budou náramně připomínat tvůj vlastní život. Každý z nás se dokáže vcítit alespoň do několika z těchto situací, díky čemuž jsou postavy i příběh autentické.

Řeší se zde i seriózní a depresivnější témata, ale mnohem více se nasměješ a oblíbíš si vtipné vystupování skvěle napsaných postav. Master of None si trefně utahuje ze společenských stereotypů v USA, ale dokáže tě rozesmát i vtipy, které nesouvisí s politikou, rasismem, sexismem a podobně.

Ansari jako režisér, scenárista a herec v hlavní roli disponuje zajímavou kompozicí: sarkasmus se mísí se satirou, smutek s upřímným štěstím a podobně. Slovem, které vystihuje Master of None, je upřímnost. Přibližně půlhodinové epizody uběhnou neuvěřitelně rychle, za což může zejména podmanivý příběh doplněný o lidsky humorné situace inspirované skutečnými událostmi, které se Azizovi staly i v reálném životě. Zajímavé je, že jeho seriálové rodiče hrají jeho skuteční rodiče, což je občas na jejich hereckých výkonech cítit, ale přesto je to velmi sympatické.

2. The Good Place

Eleanor (Kristen Bell, známá ze seriálu Veronica Mars) se po smrti probouzí v nebi. Během života udělala tolik dobrého, že si zasloužila dostat se na Dobré místo (The Good Place). Mnozí její kamarádi se však dostanou na Špatné místo (The Bad Place). Eleanor brzy zjistí, že si ji spletli s jinou ženou a ani ona na toto místo nepatří. Svěří se své „spřízněné duši“ — Chidimu Anagonyeovi, vysokoškolskému profesorovi — a od tohoto momentu začíná sprška úžasných vtipů, humorných situací a momentů, díky kterým si každou z postav zamiluješ. 

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Seriál končí po 4 sériích a na konci zřejmě neudržíš slzy. The Good Place se může spolehnout na celou plejádu vynikajících postav a herců, kteří je věrohodně ztvárnili v několika netradičních životních okamžicích. Koncept s nebem a peklem je nekonečnou studnicí originálních nápadů a diváka potěší i nečekaný a vynikající příběhový zvrat, díky čemuž se seriál pohne zajímavým směrem. V nejlepším se posouvá dál, a tak tě baví až do konce.

Trailer seriál neprodává zdaleka tak dobře, jako když ho sleduješ. Jednoduše se podívej na pár dílů každého seriálu v článku a uvidíš, co tě zaujme.

3. Modern Family

Legendární americký sitcom si zamilovaly mnohé generace. Odkazovala na něj i úspěšná minisérie Wandavision od Marvelu. V centru dění jsou tři rodiny. Jay Pritchett se oženil se sexy Kolumbijkou Glorií (Sofia Vergara ti svým sexappealem vyrazí dech v každé epizodě) a hledá si cestu k jejímu synovi Mannymu. Jayova dcera zase s Philem vychovává tři děti. Alex je inteligentní, Hailey je tak trochu zaostalá puberťačka, která myslí jen na chlapce, a Luke je... Luke. Pochopíš, když uvidíš. Velkou rodinu uzavírá Jayův syn Mitchell, který žije se svým partnerem Cameronem a jejich adoptovanou dcerou Lily. 

Během 11 sérií budeš sledovat, jak jednotlivé postavy stárnou a jak se z dětí stávají dospělí lidé, což má neuvěřitelně silnou nostalgickou energii. Seriál nemá ani po 2 sériích ucelený příběh a jde spíše o povídkové příběhy o běžných rodinných problémech a stresových situacích, které tě ale dostanou do kolen. Humor pramení z využívání stereotypů, občasných „průserů“, které postavy vytvoří, a z dětské hlouposti.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Seriál si během 11 sérií nedrží vždy vysokou kvalitu, ale zejména první série tě dokáží rozesmát v každé epizodě hned několikrát. Musí ti ovšem sednout styl humoru, který je docela jednoduchý, ale pokaždé dokáže trefit tu správnou strunu. Lví podíl na tom mají herci, kteří humorné scény předvádějí naprosto geniálně.

 

4. Brooklyn Nine-Nine

Po 8 sériích se rozloučíme s detektivy a policisty z Brooklynu, kteří nás rozesmáli nepočitatelně mnohokrát. Seriál se zaměřuje na policejní okrsek 99, který je plný zajímavých postaviček. Šéfem oddělení je nevyzpytatelný „robotický“ Holt. Ten musí držet na uzdě celou plejádu postav — od agresivních policistek přes nezodpovědné detektivy s neortodoxními metodami až po lenivce, nekňuby a celkově lidi, kteří mu dennodenně přidávají vrásky na tváři. 

Hlavní postavou je Jake Peralta (vynikající Andy Samberg), který je zamilovaný do své kolegyně Amy. Společně vyšetřují vtipné a bizarní případy, hledají způsob, jak správně žít, napravují si nahnuté vztahy s přáteli a v každé epizodě nezapomenutelně „hláškují“. Seriál je nesmírně uvolněný a má neuvěřitelně charismatické a milé postavy, které ti hned přirostou k srdci. Namísto traileru ti doporučujeme pustit si video níže, které dokonale vystihuje humor tohoto seriálu.

5. After Life

Humor Rickyho Gervaise není pro každého. Pokud jsi příliš seriózní, co se týče sexismu, rasismu nebo slušného chování, a nedokážeš si z vážných věcí vystřelit, asi ti příliš nesedne. Avšak pokud ti nevadí trochu černého humoru, Rickyho si zamiluješ. A stejně tak si zamiluješ i seriál, který vytvořil pro Netflix. Jmenuje se After Life a Gervais v něm hraje nevrlého, cynického, sarkastického a sem tam nepříjemného čerstvě ovdovělého chlapa plného hněvu a sebevražedných myšlenek.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Společně se svými přáteli a novými lidmi, které pozná, začíná přemýšlet nad tím, že se vyplatí žít dál, i když to v současnosti nedává smysl. Nevěří, že ještě s někým dokáže být, ale naučí se, že časem se to možná změní. Většinu stopáže sází Ricky i tak skvělé hlášky, dělá si legraci ze široké skupiny lidí a nenechává nit suchou obzvláště na lidech, kterým bychom všichni rádi něco řekli přímo do očí, ale protože chceme být slušní, nikdy to neuděláme. Ricky ale žije mottem, že pokud ho to přestane bavit, jednoduše se zabije, takže neexistuje důvod, aby nedělal a neříkal, co se mu zachce.

Bonus: Vymítač (Egzorcysta)

Jeden animovaný tip jsme si přece jen nemohli odpustit. Ani německé nadávky nemají takový šmrnc, jako když Polák začne „ku*wovat“. A přesně to je Vymítač. Bogdan je amatérsky–profesionálním zabijákem démonů, ďáblů a všeho nadpřirozeného. Občas s nimi ale i popije a zavtipkuje.

Je to typický vesnický typ plný mnoha stereotypů, které z něj dělají továrnu na hlášky. Seriál má jednoduchou animaci a špičkový voice acting (protože jde o původní polské znění). První epizoda se trochu zbytečně táhne, proto se podívej rovnou na několik. Mají jen pár minut a my ti garantujeme, že místy se pobavíš přímo královsky.

Domů
Sdílet
Diskuse