Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2021 17:51
Čas čtení 1:07
Ema Stanovská

Ženy se budou řídit právem Šaría, média nás nesmějí kritizovat. Tálibán měl první tiskovou konferenci v Kábulu

Ženy se budou řídit právem Šaría, média nás nesmějí kritizovat. Tálibán měl první tiskovou konferenci v Kábulu
Zdroj: Getty Images/Majid Saeedi
NEWS
Uložit Uložené

„Chceme, aby ženy byly součástí společnosti, aby pracovaly a studovaly. Ale v souladu s naším právním systémem Šaría.“ řekl mluvčí Tálibánu Zabihullah Mujahid.

Militantní hnutí Tálibán mělo v úterý v Kábulu první tiskovou konferenci. Mluvčí hnutí Zabihullah Mujahid prohlásil, že nechtějí žádné vnější ani vnitřní nepřátele a mají v plánu zajistit, aby Afghánistán už nebyl bojištěm.

„Nechceme válku, chceme mír a stabilitu. Omilostnili jsme všechny, kteří proti nám bojovali. Nepřátelství skončilo,“ řekl hlavní mluvčí extremistického hnutí Zabihullah Mujahid, který se před kamerami objevil poprvé a dodal, že je to „hrdý moment pro celý národ“.

Doporučeno
Praha nabídne uprchlíkům z Afghánistánu městské byty Praha nabídne uprchlíkům z Afghánistánu městské byty 17. srpna 2021 17:09

Prohlásil, že Tálibán „tvrdě pracuje“ na formování nové vlády, jejíž součástí by měly být i ženy. „Předchozí vláda byla neschopná. Jejich bezpečnostní síly nemohly udělat nic, aby zajistily bezpečnost obyvatelstva. Museli jsme něco udělat.“

Domů
Sdílet
Diskuse