Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2021 v 8:00
Čas čtení 10:11
Vojtěch Vanda

15 největších fotbalových přestupů tohoto léta

15 největších fotbalových přestupů tohoto léta
Zdroj: Getty Images/Clive Mason, Getty Images/Alex Caparros
SPORT
Uložit Uložené

Letos se toho na přestupovém trhu událo opravdu hodně. Přinášíme ti ty největší přesuny léta 2021.

Fotbalový fanoušek se letos opravdu nenudí. V jednom roce prožil EURO, jihoamerické poháry, kvalifikace do evropských pohárů a za chvíli jej čeká kvalifikace na mistrovství světa. Ke vzrušení ze zápasů se během prázdnin obvykle přidává i adrenalin v podobě velkých hráčských přestupů. A v letním přestupovém období roku 2021, které některá média označují za nejlepší přestupové období všech dob, se toho událo opravdu hodně.

Padly astronomické přestupní částky přesahující 100 milionů euro, stěhovali se nadějní talenti a i hvězdné stálice musely změnit svá angažmá. Asi nikomu neuniklo, že i momentálně ta nejloajálnější z nich, Lionel Messi, musela opustit Barcelonu kvůli jejím finančním problémům. To ale zdaleka není všechno, proto přinášíme 15 přestupů tohoto léta, které stály za to.

Doporučeno
Kanonýr Patrik Schick: Kudy vedla jeho cesta k vrcholovému fotbalu a které velkokluby se o něj aktuálně zajímají? Kanonýr Patrik Schick: Kudy vedla jeho cesta k vrcholovému fotbalu a které velkokluby se o něj aktuálně zajímají? 22. června 2021 v 10:36
Náš seznam byl poskládán sestupně podle toho, jakou přestupní částku za hráče koncové týmy zaplatily a kolik je celková cena hráčů podle webu Transfermarket. 

15. Memphis Depay

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FC Barcelona (@fcbarcelona)

Přestup: Lyon – Barcelona
Cena: zadarmo (cena hráče je 45 milionů eur, což je 1,14 miliardy korun)

Katalánský klub FC Barcelona si prochází velmi turbulentním a těžkým obdobím. Jediný hráč, který se z první patnáctky největších přestupů letního okénka vešel do tohoto seznamu, je proto nizozemský striker Memphis Depay, a to pouze proto, jelikož je jeho tržní cena vyšší než miliarda českých korun. Do zadluženého klubu Blaugranas se totiž dostal zadarmo, když mu skončila smlouva v Olympique Lyon.

Sedmadvacetiletý reprezentant, jenž udělal díru do světa v PSV Eindhoven a okusil i první anglickou ligu v dresu Rudých ďáblů z Manchesteru, má za úkol jediné – udržet vysoký gólový standard týmu i přesto, že klub opustila největší stálice a ikona klubu, Lionel Messi. Právě na místo argentinského mága by se měl postavit. A vypadá to, že se mu bude dařit – v prvních třech ligových zápasech zaznamenal 2 góly a 1 asistenci.

14. Cristiano Ronaldo

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Manchester United (@manchesterunited)

Přestup: Juventus Turín – Manchester United
Cena: 15 milionů eur (380 milionů korun)

Přestupová cena, kterou podle webu Transfermarket zaplatil manchesterský velkoklub za jednoho z nejlepších hráčů historie, zdaleka neodpovídá realitě, kterou tento šestatřicetiletý portugalský matador předvádí na hřišti. Navíc jeho reálná cena je podle serveru ještě o 30 milionů eur vyšší. Takže buď jak buď, pro United je angažování Cristiana Ronalda velice výhodný nákup.

Zde se dá mluvit o návratu ztraceného syna. Ačkoliv odchovanec Sportingu Lisabon, Ronaldo nahlédl do opravdového velkého fotbalu se vším všudy až zde pod dohledem legendárního sira Alexe Fergusona. Zde strávil šest sezón, zde vsítil svých prvních 30 gólů v sezóně a zde také poprvé vyhrál Ligu mistrů. Jedná se o triumfální návrat, ve kterém se ukáže, v jakém rozpoložení jej angažmá v turínském klubu zanechalo.

13. André Silva

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RB Leipzig (@rbleipzig)

Přestup: Frankfurt – Lipsko
Cena: 23 milionů eur (583 milionů korun)

Jeden z přestupů z první patnáctky v rámci Bundesligy obstaral další Portugalec a velká naděje reprezentace státu z Pyrenejí. Silva, ačkoliv teprve pětadvacetiletý, již okusil trávníky tří z pěti nejlepších lig světa, tudíž se nejedná o žádné ořezávátko. V každém z jeho angažmá (AC Milán, Sevilla, Frankfurt a Porto) dokázal, že je platným hráčem, jenž umí (až na italskou štací) střílet i spoustu gólů.

Poslední sezóna se mu vydařila náramně – 28 ligových gólů jej vyhouplo hned na druhé místo tabulky střelců, nad nímž visel pouze božský Robert Lewandowski se 41 trefami. O jedenu branku dokázal dokonce přeskočit geniálního mladíka Erlinga Haalanda z Dortmundu. Je tudíž jasné, že si jeden z mála východoněmeckých velkoklubů, který nebyl před nedávnem daleko k angažování Patrika Schicka, bude od něj slibovat to samé. 

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102749 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse