Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2021 14:52
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

Vojtěch: Testování ve školách zatím odhalilo 111 případů nákazy

Vojtěch: Testování ve školách zatím odhalilo 111 případů nákazy
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví promluvil i o tom, kdy by se mohly odložit roušky a uvolnit další opatření.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v neděli v České televizi promluvil o testování ve školách. První fáze testování podle něj zatím odhalila 111 případů nákazy koronavirem, nejedná se však zatím o finální čísla.

Výsledky testování dosud ministerstvu zdravotnictví nahlásilo 84 procent škol, informuje Deník N. Zbytek by tak měl zřejmě v nejbližší době učinit. Kompletní výsledky by mohl být známy někdy v následujících dnech.

Doporučeno
Piráti a STAN představili své mladé posily. Jak plánují řešit témata, která jsou generaci Z nejbližší? Piráti a STAN představili své mladé posily. Jak plánují řešit témata, která jsou generaci Z nejbližší? 4. září 2021 18:22

Vojtěch v nedělním pořadu Otázky Václava Moravce promluvil také o tom, kdy bude možné zrušit nošení roušek a uvolnění se další opatření například pro hromadné akce, na kterých je stále omezena kapacita a je nutné dodržovat rozestup.

K rozvolnění těchto pravidla by podle šéfa zdravotnictví mohlo dojít tehdy, kdy dosáhneme 75procentní proočkovanosti populace. Původně se počítalo se 70 procenty, hranice se ale posunula kvůli mutaci delta. V současné době je v České republice plně naočkováno zhruba 54 procent lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse